Saga! <3

Olen ihan lääpälläni tähän ruotsalais-tanskalaiseen Silta-sarjaan. Että joku on osannutkin kirjoittaa naispäähenkilöksi paljon pahemman sosiopaatin kuin minä*)… eikun itseasiassa paljon pahemman kuin Lisbet Salander! Saga on mieltsi!

Saga on siis hyvisten puolella, hän tutkii murhia. Mutta ihmisenä, no jos joku voi kiitää avaruuden ulointa reunaa, niin tämä. Se ei tajua ihmisten tunne-elämästä mitään, eikä sillä ole estoja esim. soittaa kenelle vain keskellä yötä työasioissa, koska asiathan on hoidettava. Tehoja löytyy! Seksielämän se hoitaa käymällä kapakoissa sanomassa jollekin kiinnostuneen näköiselle uroolle ”Käviskö sulle seksi mun luona niinku nyt?” (ja käyhän niille, koska Saga on söpö). Ja seksin jälkeen se nukahtaa selkä tuntemattomaan jamppaan päin :-D

Ei helvetti. TOIVON, että käsikirjoittaja ei suotta ala kauheesti pehmentää hahmoa jutun edetessä. Tässä on särmää kuin homelitessa!

saga baarissa

*) Kyllä mäkin siis yritän sitä, että asiat hoidettaisiin asioina ja sillä hyvä. Koska pitäähän ne hoitaa. Ja että ei pidä mennä halailemaan jos joku parkuu, en ole sielunhoitaja enkä terapeutti, vaan hoidan paperiasioita. Mutta hemmetti, kun se ei vaan onnistu niissä hommissa mitä teen! Aina siellä joku ottaa kipinää ufoista, ja joku toinen nyyhkii koska joku kolmas oli sanonut rosoisesti… Vaikka kuin yritän kouluttaa itteeni olemaan ottamatta kantaa, niin se ei vaan onnistu.

Ja sitten, nuorempana mietin monasti, että eikö sitä sänkyseuraa tosiaan helpoten saisi, kun kattos vaan ketä voisi kiinnostaa, kysyisi ja veisi sen sitten kotiin. Mutta kun ei pokka kestänyt ikinä! Ei mulla! Aina piti käydä niitten kulttuuristen kierrosten ja kaarrosten kautta, ja aina oli kiintymys vaarana eniveis.

Mutta kieltämättä, moni on kyllä nöksähtänyt mulle jostain käytösjutuista, joita ite en osannut pitää minään. Että olen käyttäytynyt tylysti tai jotain mitä hittoa nyt milloinkin. Ja omituisenahan mua varmaan pidetään kautta tuntemani maailman. Koska tiedän tämän, ehkä just siksi nämä svedupetterien keksimät naishahmot on musta niin hauskoja, malliin ”ai MINÄ olen muka omituinen?!” :-D

Lisbethän on silleen ”normaali” että tunsi vihaa, kostonhimoa, kiintymystä. Nämä kaikki näytettiin sekä leffoissa että kirjoissa. Mutta kahden näkemäni Silta-jakson perusteella Saga on aika tabula rasa kaikkien noiden ja monen muun jutun suhteen. Rock-on, Saga!

Mainokset

0 vastausta artikkeliin “Saga! <3

 1. Jännä. Juuri tätä lukiessani katselen Foxilta alkanutta uutta sarjaa The Bridge, jonka naispääosa muistuttaa kovasti kuvailemasi ruotsalais-tanskalaisen sarjan naispääosaa. Tää on varmaan joku amerikkalais-meksikolaisversio samasta sarjasta?!!

  Tykkää

 2. Katselin tuon Sillan loppuun viime viikolla ja onhan Saga aivan loistavasti kirjoitettu. Niin kuin koko sarja, onneksi tekevat siihen jatkoa.

  Ja tuo Bridge on juurikin jenkkiversioa samasta. Jostain syystä en tunne pakottavaa tarvetta katsoa sitä.

  Tykkää

 3. Jenksuilla on sisäinen pakko pilata loistavat jutut omilla versioillaan.

  Kiva /mek kaksikin uutista – että loputkin Sagat kestää katsoa, ja että vielä jatkoakin luvassa!

  Tykkää

 4. Katsoin. Voi olla että katson jatkossakin.
  Amerikkalaista versiota taas en aio katsoa periaatteen vuoksi. Kumma miten kansakunnan onkin pakko tehdä omat versionsa asioista. Ihme narsismia.

  Tykkää

 5. Siis tä? Tuleeks tää idioottilootasta? Vai ladattavissa jostain tuutista? Kirjana? Mitämitämitä!
  Mitä outouteen tulee, olen Poikalapsellekin ilmoittanut että ”normaalius” on vallan yliarvostettua yhteiskunnassa, antaa oman lipun liehua vain iloisesti. Kassos kolkyt täytettyäni päätin että olen ottanut tarpeeksi shaissea vastaan ja joutunut piimäilemään urpojen kanssa ja päätin ettei mun enää koskaan tarvitse valehdella oman selkärangan kustannuksella ( työelämässä tämä oli vähäsen niinkuin edellytys, niin kuin se että vesi on märkää) ja kymmenen vuotta on mennyt siivillä. Sitä paitsi kun ihmiset useimmiten kysyy mielipidettä, se kääntyy todellisuudeksi haluan kuulla että olet samaa mieltä. Ihmiset on niin rasittavia. Ei kaikki. Jotain +95 prosenttia ainakin. Empiiriseltä pohjalta heitän, kato.

  Tykkää

 6. Silta, siis teeveessä http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ulkomainen-draama/silta-0 ja Areenassa, josta sitä katson. Joka jakso on saatavilla 30 pv.

  Omasta selkärangasta pitää pitää huolta, ei siitä kukaan muukaan ala huolehtimaan.

  Mieli teksi kysyä /meksulta, kattoiko kokonaisen sarjan jossain netissä vai dvd vai mistä se löytyy. Toisaalta haluan katsoa ihan vain jakso per viikko. Päätöksiä päätöksiä!

  Tykkää

 7. Jostain netin syövereistähän mä kaivan kaiken katsomani. Ongelma on tietty siinä, että sitten menee aina koko viikon yöt kun pitää katsoa kaikki jaksot mahdollisimman pian…

  Tykkää

 8. Aaaaa en halunnu tietää! Eiku joo, taidan tyytyä katsomaan jakson per viikko. Mulla muutenkin elämä menee liikaa istumiseen ja lojumiseen, en voi lähtee taas yhteen maratoniin. Ainakaan just nyt. Ehkä sitten kun duunit alkaa taas.

  Tykkää

 9. Katoin just eilen kolmannen jakson. Siinä kuvattiin sanallisesti vissiin kahteen kertaan psykomurhaajan profiili ja kaikki paitsi Saga ite tajusivat, että sama profiili sopii Sagaan :-D On se emäntä…

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.