Oma sävellys ja sovitus

Nyt parin vuoden sisällä parikin kaveria on sanonut mulle jokseenkin näin: ”Kyllä säkin jonkun saisit, kun edes yrittäisit!”

Öh, WHAT?!

Joillain on vissiin tosi tuska siitä, kun mulla on mielenrauha parisuhteen sijaan. Millähän lailla se on heiltä pois? En ole elänyt koko ikääni luostarissa, joten tiedän ihan hyvin, että mielenrauha ja parisuhde / ihmissuhde / perhe on toisilleen vastakkaisia elementtejä. Mitä vähemmän on kenenkään kanssa tekemisissä, sitä leppoisampi elämä.

Sielunveljeni B. Pascalin formuloiman moton voi edelleen lukea blogin yläreunasta. ”Homma alkaa kusta siinä vaiheessa kun et kykene istumaan hiljaisessa huoneessa yksinäsi.”

(Ja silti lähden huomenna käymään Hämiksessä. Kauniimpaa säätä luvassa.)

Mainokset

0 vastausta artikkeliin “Oma sävellys ja sovitus

 1. Kommentoin tähän nyt, kerta oma kirjoitukseni tänään sivusi samaa aihetta. Olen ehkä idealisti, mutta jotenkin toivon omalle kohdalleni sellaista kultaista keskitietä. Että olis joku jonka kanssa olla ja sitten vois olla kuitenkin yksinkin silloin kun tahtoo ja tarvii. Ja mielenrauhankin mielelläni säilyttäisin.

  Tykkää

 2. Huomasin sun kirjoituksen, ja arvelinkin että saatat tulla kommentoimaan.

  Toinen noista jotka enää jaksaa kantaa huolta mun parisuhteista, sanoi tuon jutun aika äskettäin. Mä en tajua. Uskoin aina, että kun ikää tulee tarpeeksi, saa olla suhdepaskalta ja siitä puhumiselta ja arpomiselta rauhassa. Eikö mitä, pitäisi vissiin kirjoittaa huulipunalla otsaan ”VAPAAEHTOISESTI YKSIN”. Tosin luulisi että kaverit, omat kaverit, ihan itse tajuaisivatkin. Ilmeisesti ei.

  Tykkää

 3. Mun parisuhde olisi päättynyt jo ajat sitten, jos mieheke ei olisi ensinnäkin ollut aika paljon töissä muilla paikkakunnilla (ei päivittäisen ajomatkan päässä) ja toisekseen jos sillä ei olisi niin paljon kavereita, joiden kanssa kulkea. Mutta koska se on varsin paljon poissa kotoa, mulla on paljon tilaisuuksia istua yksin kotona! Silti on tarvittaessa seuraa ja voi käydä paikoissa, joihin yksin en tohtisi mennä. Toimii.

  Tykkää

 4. Mmmm se ’mielenrauha’ josta jupisen tuolla, se on tavallaan niinku syvärakenteessa (tai ei ole). Vastaavanlainen suhde olisi varmaan ihanteellinen monessa mielessä ensihuuman mentyä ohi, mutta en usko että sekään toimisi mulla.

  Tykkää

 5. Pakko nyökytellä nyt täällä ääneen. En tajua, mikä ihmeen vimma ihmisillä on ajaa parisuhteisiin sellaisia kavereitaan, jotka ei siihen taho. Ja miten niin ei voi tajuta tai hyväksyä sitä, että toinen ei taho, jos voi tajuta senkin, että toinen tahtoo? Onhan se varmaan ihaanaa järkkäillä romansseja (on vai?) mutta kun niitäkin on, joille parisuhe maittaa, niin miksi ei keskittyisi heihin. Tästä seuraa vähän vastakkaistakin ikävää ilmiöö sitten: kun pyytää pari toisilleen tuntematonta kaveria samaan seuraan, joutuu aina erikseen tähdentämään, että en nyt ole teitä naittamassa vaan haluan vaan a) kätsästi tavata molemmat kivat kaverini samalla kertaa ja b) koska tykkään teistä ja te minusta, saattaisitte tykätä toistenne seurasta tekin (NOIN KESKUSTELUKAVERIMIELESSÄ SAATANA ihantosihuoh). Jännittäviä kiemuroita ja oletuksia voi olla ihmissuhteissa, eivätkä ne kaikki ole kivoja.

  Tykkää

 6. Ohari, niin sun kaa ollaankin istuttu pari kertaa silleen että on ollut kivoi kamui ”NOIN KESKUSTELUKAVERIMIELESSÄ SAATANA ” ja se on ollut ihan hyvä. Silloin ekalla kerralla kumminkin tarkistin että ei olla naittamassa, koska eihän sitä ihmisistä aina tiedä. Vaikka sää ootkin sieltä järjellisemmästä päästä :-)

  Tykkää

 7. aijjettä! Mutta kato kyllä säki sitte ku tapaat SEN OIKEAN! Ennen sitähä ei niiku elämä oo mitään, esität vaan!

  Miä veän samaa näytelmää ja hyvin sujuu!

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s