Ei ihan huono duuni

Tästä Sylvin jutusta (erinomainen verkkolehti muuten, pistäkee readeriin) tuli mieleen hetken aikaa kehua omaa työpaikkaa. Jos nyt joskus ylipäätään tulee mieleen kehua, edes hiljaa itekseen, niin kehun sitä, että työvälineet on hyvät eikä niissä tai tuessa pihtailla. Ja joskus lienen ihan ääneenkin kehunut sitä, että vaatetus saa meillä olla mitä lystää. Jos tykkää pukeutua pankkineidiksi, siitä vaan. Jos tykkää pukeutua intiaanipäälliköksi, ihan samantekevää. Kunhan nyt jotain pitää päällään.

Mutta ennen Sylvin juttua mulla oli vain heikosti vilahtanut mielessä, että kenenkään seksuaalinen suuntautuminen olisi työpaikoilla mikään juttu. Meillä se ei todellakaan ole. Eikä se johdu vain siitä, että työpaikalla ollaan töissä eikä rakastelemassa, vaan ”ihan sama” on syvempää laatua. Ei siitä ole koskaan tarvinnut edes puhua, koska se vaan on aina ollut niin.

Niin että kai mä sitten olen kuitenkin aika hyvässä paikassa duunissa, jos sain kerättyä jo peräti kolme isoa plussaa. Muistaisinpa tään aina silloinkin, kun pitää alkaa huutaa vittuperkelettä väsymyksestä tai kommunikaation umpisolmuista.

vacation-life

4 vastausta artikkeliin “Ei ihan huono duuni

  1. Mä en tiedä minkälainen meidän työpaikka on. Siellä ei ole yhtään julkihomoa tai -lesboa. Tarkoittaako se silloin sitä, että niitä ei ole (tuskin) vai sitä, että siellä ei uskalleta kertoa omasta suuntautumisestaan (ei oo pakko) vai siitä, että sinne ei palkata vähemmistön edustajia (ainakaan niitä, joista melkein ulkoisesta olemuksesta arvaa suuntautumisen). En tiedä. Jännä, kun mietin.

    Tuota linkittämääsi juttua lukiessa tuli mieleen, että ehkä siinä on syy, miksi jotkut homot ja lesbot ovat ns. stereotyyppisiä: ei tarvitse tulla kaapista jokaiselle uudelle ihmiselle erikseen, kun sen oman suuntautumisen näkee jo päälle päin.

    (Jotenkin tuo sana ”suuntautuminen” kalskahti nyt vähän tyhmältä, mutta en keksinyt parempaakaan tähän hätään).

    Tykkää

  2. Stereotyyppisestäkin ulkonäöstä voi välittyä ihan väärä viesti! Tässä läpsyy taas tää viestinnän perussääntö, ”onnistuu joskus mutta sattumalta” :-D

    Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s