Kumarrus ja kiitos

Ai-van loistavia kirjoituksia tänään Hesarissa!

Erilainen liikuntajuttu!

Ehkä Suomen ongelmat johtuvatkin johtajista?

Ja tietenkin Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Noista varsinkin tuo liikuntajuttu jäi pyörimään mieleen. Läskisalia oon itsekin miettinyt, ihan vain ideana. En ole niin yrittäjähenkinen itse, että alkaisin. Mutta hyvä että joku alkoi! Jos Kuopiossa, kohta myös Helsingissä. Myös on tosi hienoa se, että on vihdoin huomattu liikuntaeksperttien ja liikkumattomimman sohvakansan välinen kokemus- ja asenne-ero. Ne jotka meikäläisiä liikuttaa, eivät ehkä koskaan ole kokeneet sitä, että liikunnan voisi tuntea vastenmielisenä, turhana, rasittavana. He on olleet liikunnan puolella koko ikänsä… (Aiempi juttuni Arto Pesolan kirjasta puhuu osittain samaa!)

Itse teen vain ylläpitoliikuntaa ja vain kotona – enkä innoissani, vaan siksi että on pakko. Endorfiinikänni on tuntematon suure. Täällä kotona ei ole soutulaitetta eikä taljoja, mutta niillä mennään mitä on. Olen aiemmin käynyt vuosikausia naisten salilla. Siellä voisi tehdä yhtä pienillä painoilla kuin itse teen, vanhassa teepparissa ja ilman meikkiä (vrt läskisali – sinne mennään siksi että muualla törmää tuijotuksiin, jos ei ole just ”oikeanlainen”). Mutta ei vaan enää tule lähdettyä, salilla ei voi olla paljain jaloin ja mun taas täytyy olla paljain jaloin. Melkein kaiken tarvitsemani saan järkättyä kotona.

Joskus rauta ja jooga tuntuu kovin yksinäiseltä, kuitenkin. Mun ainoa liikuntaseura on Heiaheia, jossa mulla on nelisen kaveria (joista yksi ei päivitä koskaan). Tämmöinenkin voi olla pieni apu mesomisen yksinäisyyteen. Arvostan kovasti myös sitä, jos joskus satunnaisesti pääsee puhumaan jonkun kanssa kuntosalijutuista tai joogajutuista. Niitä ihmisiä ei vaan ole tavallisessa arjessani.

Mainokset

8 vastausta artikkeliin “Kumarrus ja kiitos

 1. Voi, jos mä olisin sun arjessasi, niin voitaisiin puhua kuntosalijutuista rasittavuuteen asti! En kyllästy siihen aiheeseen koskaan. :D

  En lukenut tota Hesarin juttua vielä (ihan kohta, paits oon just lähdössä salille :D), mutta mä tunnen tässä kohtaa itseni väliinputoajaksi jollain tapaa. En siis kuulu kumpaankaan mainitsemaasi ryhmään; en niihin joille liikunta on ollut aina enkä niihin joille se on vain välttämätön paha. Joten, jaa, ehkä mun ei pitäisi edes kommentoida asiaa ollenkaan…

  Henk.koht. en kyllä ikinä menisi läskisalille ja naisten omat kuntosalitkin on vähän siinä ja siinä. En tiiä, ehkä se testosteronin haju on parasta treenatessa. Meidän salilla ei kyllä ikinä katsota ketään pahasti siksi, että joku on vääränlainen. Ne on nää trendisalit erikseen.

  Tykkää

 2. Kyllä aina saapi kommentoida!

  Mä taas en menisi ikinä sekasalille… tai en ole ollutkaan koskaan, mutta koko ajatus.. eeeiii. Joko naisten sali tai koti!

  Vietä hyvä salihetki!

  Tykkää

 3. Tuossa jutussa sykähdytti erityisesti se, että todettiin liikunta voi jäädä ihan vain siksi, että ei olla tarpeeksi hyviä edes omatahtiseen liikuntaan. Niin totta! Ja se, että liikunta on monille uskonto ja mantra. Totta sekin! Kuinka moni vastustaa uskontoa periaatteesta, koska uskovaiset on niin ärsyttäviä? Aivan, todella moni! Miksi olisi eri tilanne muissa asioissa, joissa saarnataan ja tyrkytetään ja pakkosyötetään omaa näkemystä? Liikunnanopettajista ja liikuntatunneista en nyt ala ollenkaan :-D

  Läskisali on taatusti tarpeen. Hyvä hyvä!

  Tykkää

  1. Niin, ei olla tarpeeksi hyviä tai sitten että ei vaan kertakaikkiaan tiedä miten aloittaa! Onhan tuolla netti täynnä kaikkea ohjetta jos ei kehtaa viiti jaksa osaa mennä salille, mutta eipä vältts ole helppo löytää just hyviä, täysin aloittelijalle sopivia juttuja netistäkään. Kun ei edes tiedä, mikä on aloittelijalle sopivaa – ei oo mitään taustaa asiaan. Ja sitten kohta jo kyllästyttää miettiäkin moista, koska onhan elämä sujunut ilman liikuntaa so far…

   Itekin aloitin vuosia sitten lehdistä leikatuilla venyttelyohjeilla (jotka on edelleen tallella :-) Joogatunnit, sali ja kirjat (ja netti, ja AppStore) tuli vasta vuosia myöhemmin.

   Tykkää

   1. Ei tosiaan ole helppo löytää hyviä ohjeita. Ja kysyä ei voi, koska jos tulee kysäisseeksi jotakin, saa siinä 437 947 erilaista ohjetta, jotka kaikki alkaa ”älä nyt NOIN ainakaan tee tai…”

    Tykkää

 4. Ja sitten ne kivat nätit treenivaatteet… naisten koot päättyy johonkin L:ään koska eihän sitä isommat ihmiset treenaa. TTU! Olen hiukan ylipainoinen, mutta en kovin kummoisesti, mulla on mm. vyötärö. Mutta kun _pituutta_ on ns tarpeeksi, myös vaatteet tarvii olla XL tai XXL, siis jos ei ole geeneiltään heinäkeppi kuten huippumallit (joo, en ole). Tällainen ihminen ei vissiin ole tarpeeksi esteettinen ja keskiverto salille, niin eipä sellaisille tarvi sitten mitään treenivaatteitakaan.

  Jep, ostan miesten. Yhtälailla miesten juoksupaidat siirtää hikeä iholta ulospäin kuin naisten kivat pikkupinkit neon jne. whatevr.

  Tykkää

  1. Mä mietin, että musta KappAhlilla on ainakin joku vähän isompikin (kooltaan) treenivaatemallisto. En kyllä varma ole. Itse silloin, kun olin tuhdimmassa kunnossa, käytin ihan perus collegehousuja ja t-paitoja salilla. Sitten kun kroppa pieneni ja itsetunto kasvoi, niin siirryin vasta niihin pikkupinkkeihin neon jne. (No en nyt aivan. :D)

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s