Rintsikat how-to

Netti on hieno asia siinä kohtaa, kun vertailukohtia omaamaton ihminen yrittää selvittää, onks itse outo tai tekeekö väärin. Rintsikkahommat on hiukan painaneet mieltä viime aikoina. Etenkin se hajun kertyminen, vaikka niitä kuinka pesisi. Menin sitten nettiin tonkimaan, kuinka pitkään ihmiset käyttää rintsikoita pesujen välillä ja miten ne ne pesee.

Hyvä uutinen: en ole hajuongelman kanssa yksin! Vain uudet liivit kestää hajuttomina edes jonkin aikaa.

Toinen hyvä uutinen: olen keskivertokäyttäjä eli nuin 2-4 päivää muutkin ihmiset käyttää ennen kuin rinulit lähtee pesuun. Riippuu, miten paljon ehtii hikoilla. Joskus menee tietty pesuun yhdenkin päivän jälkeen.

Olen pessyt noita aina neljässäkympissä. Käsinpesua kokeilin vain kerran. Haju oli pesun jälkeen pahempi kuin ennen pesua. Ei toimi. Nyt vasta sain tietää, että jotkut pesee kuudessakympissäkin! (Tosin treenivaatteet pesen kuudessakympissä vaikka ohje on 30°C. Mut niistä ei ole silleen väliä, pääasia että eivät haise. Liivit taas on kalliita…) Niinpä sitten tomerana toimeen. Laitoin kaikki liivit ensin likoamaan etikkaveteen tunniksi, ja nyt ne pörrää tuolla kuudessakympissä. Myös huuhteluainelokeroon meni etikkaa. Jo on, jos ei hajut lähde!

Palaan tuloksiin kommenttiboxissa kunhan tyypit ponkaisee koneesta ja kuivuu!

PS Ai niin, paljonko. Mulla on 9 liivit joista yhdet urheilurintsikat. Käytän niitäkin toki ihan tavallisten vaatteiden alla, treenatessa en käytä moisia ollenkaan. Ei nää tissit nyt niin kummallisen kokoiset ole että tarviis.

Mainokset

25 vastausta artikkeliin “Rintsikat how-to

 1. Oho! Mulla eivät ole rintsikat koskaan haisseet, taas tuli uutta tietoa. Ja pesutahti on huomattavasti verkkaisempi, enkä koskaan pese kuumemmalla kuin kolmellakympillä tai käsin (tämmönen rintaliivinatsi kun oon, ostan kalliita ja pidän hellästi). Mut niin me ollaan erilaisia otuxia.

  Tykkää

  1. Hesus. Ei haise? 30? Käsin? Sä oot joku… kuunatsi!

   Ihmeellistä tosiaan. HYVIN erilaista :-D

   No, yks kertoi Demin palstalla, että hän ei pese rintsikoita vaan käyttää puoli vuotta samoja ja sit lataa ne roskiin ja ostaa uudet. Eikä hänenkään mielestä mitään hajua kerry. Että on sitä oikeasti kummallista maailmassa, totanoin. (yäk)

   Tykkää

 2. Pesulämpö on 30-40 astetta riippuen siitä mitä pesukoneeseen on muuta juuri menossa. Ja voi olla viikonkin samat päällä, jos arkea eletään.. Eikä muuten haise silti :) Ja ostan yleensä melko edullisia, joten siitäkään ei voi johtua.

  Tykkää

 3. Mä meinasin kans tulla ihmettelemään tätä hajuasiaa ja epäillä, että tää on joku isotissisten ongelma (tissihiki?), mutta toi sun PS-kohta kuitenkin kumosi tämänkin epäilyn. Mä en ole ikinä mitään hajuongelmaa huomannut. Pesen kyllä rintsikat 60 asteessa alkkareiden mukana, mutta melko harvoin. Siis yhtä harvoin kuin yleensäkin pesen alusvaatteita. En nyt ihan puolta vuotta kuitenkaan käytä pesemättä. :D

  Treeniliivit toki pesen joka käytön jälkeen, mutta en noita ”parempia” rintsikoita, koska en niissä nyt hikoile samaan malliin.

  Tykkää

  1. Kolmas ”ei hajuongelmaa”. :-0

   Pitäisköhän mun selittää tarkemmin se ongelma. Ok kun rintsikoita on käyttänyt päivän, ne haisee. Varsinkin se kohta mikä tulee rintojen väliin niiden alapuolelle, se on ihan hirvee. Mutta haju haihtuu sen verran että niitä voi käyttää vielä päivän tai kaksi. Mutta sen hajun olemassaolon tietää silti. Eikä tee mieli haistella uudelleen.

   Kyllä nyt lähtee kuuteenkymppiin munkin liivit tästä lähtien. Ihan kunnossa noi selvis ainakin tästä ensimmäisestä kuumasta pesusta.

   Tykkää

   1. Piti ihan uudemman kerran nuuhkia liivit kauttaaltaan (hello piiilokamera). Juuei millekään haise. Ja meikäläisen kuppikoko ei oo ihan sieltä pienimmästä päästä. Ja vaikka muuten oon pesuohjeiden kanssa aika rento, niin rintsikat on tosiaan sellaset joiden kanssa mennään just pesulapun mukaan, koska haluan säilyttää ne hyvinä. Pyykkikoneessa on käsinpesuohjelmakin vasiten sitä varten! :D

    Tykkää

    1. Hello piilokamera! Kyl mie edelleen ihmettelen. Varmaan me vaan eritetään sitten niin eri lailla juttuja… Mun ektoplasma jyrkempää tms. Enkä myöskään viskaa liivejä pois vallan herkästi. Viskaan kyllä sitten kun kyllästyn siihen että ne haisee heti yhden päivän käytön jälkeen.

     Tykkää

 4. Keinokuiduille kannattaa kuulemma käyttää pesupähkinöitä. Pulvereista jää jäämiä, menee kankaan ”huokoset” tukkoon, ja haju tulee siitä. Ja aina välillä kuudessakympissä.

  Huuhteluainetta ei myöskään kannata käyttää keinokuiduille, se erityisesti jää materiaaliin, ja tekee ajan mittaan tunkkaiseksi.

  Yllä oleva on isäni kanta asiaan. Sillä on oma oikeaoppinen lähestymistapa kaikkeen.

  Itse käytän pesupähkinöitä kuitenkin vain liinavaatteille. Niillä pestessä värit haaltuvat, ja se näkyy vaatteiden käyttöiässä. Alusvaatteilla ei niin paljoa väliä, mutta kun en tykkää pestä vajaita koneellisia. saisi odottaa aika kauan, että tulisi koko pesukoneellinen alusvaatteita. En edes treenaa riittävän usein…

  Pesen 1-2 päivän välein Omolla, en käytä huuhteluainetta, ja homma toimii.

  Tykkää

  1. Oon välillä käyttänyt pesupähkinöitä ihan vuodenkin tai yli yhtämittaa. Ei siinä tullut tämän suhteen mielestäni mitään eroa. Nyt käytän luontoyst nestemäistä.

   Ei tietenkään huuhteluainetta – vain jollekin neuleelle ehkä erikseen.

   Tykkää

 5. Täytyy vielä lisätä tähän, että kesähelteillä käytän semmoista vartalosuihketuoksua, joka varmaan osaltaan vähentää rintsikoidenkin haisua?

  Tykkää

  1. Niin… voi olla. Mietin että pitäiskö talkkia supsauttaa just siihen pahimpaan kohtaan. Pitääkin kokeilla. Ja sitten sitä kuuttakymppii, tietenkin.

   Tykkää

 6. Tota noin, sori nyt, mutta en ole huomannut haisua minäkään, vaikka erinomaisen pontevasti vaatteeni nuuhkinkin (mulla on hienhajutrauma jokseenkin siivottomasta lähisukulaisesta johtuen). Olen pessyt aiemmin liivit vilpoisessa, ihan max 40 asteessa, mutta täällä muualla ollessa on ollut niin hankala kone ja toisaalta vähemmän pyykkiä, että saadakseni koneen mahdollisimman täyteen, olen osittain ajatuksissani työntänyt tissiliivit 60 asteeseen. Eikä ne olleet moksiskaan! Pulveripesu eikä huuhteluainetta. Mulla on kyllä enemmän semmoisia rimpsuttomia ja tylsiä Triumpheja – tuskin ihania pitsihepeniä raaskisin kohdella niin kovasti. Nämä on ihmeellisiä asioita!

  Tykkää

  1. Ties-kuinka-mones ”ei hajua”… no, onneks tuolla muualla netissa hajuongelmaisia tuli vastaan kiitettävästi, muuten tuntisin itseni jo ihan oudoksi. Byhyy. No eiku, tunnen itseni kyllä ihan oudoksi tässäkin suhteessa jo, joten ei mitään, antaa palaa vaan…

   Tykkää

   1. Toisaalta, kun asiaa arvelee, voisi olla melko varma, että kukin meistä erittää erinäisiä juttuja, jotka tekstiileissä ihan takuulla alkavat haiskahtaa. Mitä jos sää oletkin vain ainoa, joka ne haistaa? Vähän niin kuin I see dead people, mutta tissiliivimaailmassa? Sulla on erityislahja!

    Tykkää

 7. Lisäksi, esimerkiksi kuntosalilla huomaa, miten eri tavalla ihmiset hikoilee. Siis suurin osa tuntuu hikoilevan kainaloista, selästä jne. mutta minä hikoilen päästä. Ihan turha kuvitellakaan, että lähtisin treenaamaan ilman hikipyyhettä, mutta toiset ne pärjää ihan hyvin ilman semmoista. Paidat sen sijaan pysyy kohtuullisen kuivina mulla.
  Kaikista ärsyttävämpiä on kyllä ne tyypit, usein naiset, jotka näyttää siltä ettei ne hikoile lainkaan edes urheillessa…

  Erityislahjasta puheenollen, mä opin joskus taannoin, että vain osalla ihmisistä on semmoinen entsyymi, että pystyvät haistamaan valkosipulin virtsastaan. Opin myös, että olen yksi niistä ihmisistä, kun kerran söin aika paljon valkosipulia. Ehkä on olemassa joku rintsikkahikientsyymikin?

  Tykkää

  1. Entsyymit on kryptisiä.

   Mä hikoilen kyllä naamasta ihan eniten. Heti loppukeväästä on lopetettava meikkivoiteen käyttö, koska hikoilen kaiken pois ennen kuin ehdin laittaa ripsiväriäkään. Ja pyyhe jumpatessa tottakai, ja rätti otsalle.

   Tykkää

 8. Huhuu, taas yksi jolla ei tuu hajuja ennen kuin ne brat on tosi kulahtaneet. Ja pesen aina käsin nestemäisellä 2-3 päivän käytön jälkeen. Tää siksi, että kerran meni kaarituki jonnekin pesukoneen syövereihin pesupussista huolimatta ja tuli aika kallis keikka.
  Rintsikoiden osto on muuten p-stä. Varsinkin jos myyjä änkee sinne koppiin asiantuntijaksi.

  Tykkää

  1. Rintsikoiden ostoon ei vissiin ole hyvää hetkeä olemassakaan. Ehkä joku tiistai-iltapäivä kun kaikki muut on töissä, ulkona puolipilvistä ja max 15 astetta lämmintä. Sit vois ehkä olla se hetki ettei olis hikinen siel sovituskopissa ja saisi tasan haluamansa määrän palvelua.

   Tykkää

 9. No minä olen kyllä aina vaihtanut rintsikat joka päivä. Alkavat ’haiskahtaa’ jo siinä ajassa. Ei välttämättä niin pahalta, mutta minulta kuitenkin. Ja pesen sitte pesukoneessa 40 asteessa. Kestävä kyllä, kaarituet mukana menossa myös.

  Tykkää

  1. Ooh vihdoinkin joku normaali ihminen ;-D

   Oli kiva kuulla, en ole ihan ufo.

   Liivien ikäkin kyllä vaikuttaa. Uusia voi käyttää neljäkin päivää perätysten ilman traumoja. Vaan koitapa vanhoilla liiveillä. Noup.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s