Ei sentään Moskovan Euroviisut

Katselin viime yönä Euroviisuja pariin otteeseen. Eka setti sattui siihen kohtaan kun pisteitä listattiin kohdalla 17/40 maata ja Venäjä killisteli johdossa, vaikka Ruotsi välillä piipahtikin ekariville muutamaksi sekunniksi. Pisti hetkeksi miettimään, mitä jos Venäjä voittaa. Euroopan isoin homotapahtuma Moskovassa, does not compute. Ei mitään väliä sillä, minkä verran vaaleanpunaista valuuttaa kevään keikalla Moskovaan virtaisi, kunhan ei vaan sitä tuo mitkään kaameet julkihomot. Tai homot ylipäätään. Tai vaaleanpunaista ylipäätään. Moskovan viisut for straight folks only! Red necks recommended!

Ehdin katsoa jo yhden elokuvankin, ja aina vaan jatkui Euroviisu-äänestys senkin jälkeen. En lie ainoa helpotuksesta huokaissut Ruotsin voiton selvittyä.

Tai toisaalta, olisihan Moskovan Euroviisut tavallaan haastanut homovihamielisen ja Euroviisu-myönteisen ilmapiirin selvittämään päänsä, ehkä? Ainakin normaalin ihmisen tasolla. Ei siinä kovin pitkään tarvi järkeillä, kun venäläinenkin huomaa, että homot ja Euroviisut on paketti, ota tai jätä. Valtiona Venäjä ei tietenkään voisi pörrätä tuuliviirinä yhtäkkiä homoja sietäväksi jonkin laulukilpailun takia, mutta jotain senkin olisi pitänyt asenteelleen tehdä jo ulkomaisen median takia. Tai mistä niitä tietää. Venäjä on nykyisin niin pimeää ainetta, että niiltä voi odottaa mitä vain.

Mutta siis hyvä näin. Itse kilpailusta en välittänyt tippaakaan sen jälkeen kun PKN tippui. Mutta tänään PKN Piritorilla klo 15!

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Ei sentään Moskovan Euroviisut

 1. Vaan olisihan tuo voinut olla ihan mielenkiintoista nähdä kuinka Venäjällä oikeastaan olisi hoidettu viisut. Oletan, että homot olisi kiusallaankin ”levittäneet propagandaa” siellä. Mitä ne olisi voineet tehdä? Ei kai ne kaikkia olisi pidättääkään voinut, rajansa täytyy olla venäläisilläkin pidätysresursseilla? Puhumattakaan tosiaan ulkomaisista medioista (joista ne ei kyllä varmaankaan kauheasti välitä).

  En katsonut viisuja. Menin maate. Jos olisi ollut PKN mukana, olisin katsonut.

  Tykkää

 2. Ei varmaan ollut ihan helppo paikka sille Venäjän tytölle, vaikka täysin syytön onkin maansa urpoiluun. Juontajatkin joutuivat kehottamaan yleisöä unohtamaan politiikan ja kannustamaan tasaisesti jokaista esiintyjää.

  Mutta en vaan tajua, miten Ruotsi tekee sen AINA. Ihan mitäänsanomaton mutta erittäin hyvin tuotettu kappale, ja laitetaan joku viikinkien jälkeläinen vetämään se nätisti, niin PAM! Voitto on kotona. Tai no, tossahan mä kai kirjoitin jo auki, miten ne tekee sen.

  Tykkää

 3. …ja PAM, eipä siihen oo kauheesti lisäämistä. Tällä kertaa lavashow oli myös aika hitsin siisti.

  En kyl jaksa Euroviisuja enää juur ollenkaan. Viimeisin kunnolla katsottu oli se Helsingin show. On muuten nauhallakin, kaiken varalta :)

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.