Pari kiinnostavaa kirjaa

kirja_vsa

kaariainen

Noi. Asiaa. Jos ihminen tietää, että ”kaikesta maksetaan veroja”, niin hyvä. Mutta Verotuksen synkkä anatomia (pdf) esittelee detskut. Jotka on kiinnostavia. Tää kirja pitäisi kääntää englanniksi ja lykätä käteen jokaiselle Suomeen muuttavalle ulkkarille. Vastikäänkin duunissa yksi jenkkipatu oli ihan huulio pyöreenä kun terveydenhoidosta ei tarvinnut maksaa mitään. Tsot tsot, virhe! Hän, työllinen ihminen, maksaa sen veroissa! Jne. On niin eri systeemit eri maissa. Mutta pelko pois, tämä hieno ja hauska kirja käsittelee vain Suomen verotusta.

Toinen, tuo Kääriäinen, vielä kovempi. Ukko on työskennellyt kehitysapuhallinnossa ja -hommissa 40 vuotta. Tietää täsmälleen mistä puhuu. ”Kesti yli 30 vuotta ennen kuin pystyin tunnustamaan, ettei kehitysapu nykyisellään toimi.” Ja tähän löytyy perusteluja 171 sivun verran. Tiukkaa, mutta vastaansanomatonta. Jotain tartteis tehdä, mutta kun se ”jotain” on globaalin mittakaavan homma, ei onnaa maailmassa jossa jokainen valtio tekee mitä itselle sopii.

2 vastausta artikkeliin “Pari kiinnostavaa kirjaa

 1. Amerikassa on tämä uusi ja jännä obamacare. Eli jengi pakotetaan ottamaan sairausvakuutus ja jos ei ota, joutuu maksamaan sakkoa vähintään 95 dollaria tai prosentti bruttotuloista. Ens vuonna summa nousee 250 dollariin tai kahteen prosenttiin tuloista, suuremman mukaan. Land of the Free niinku. Ihan minimissään oleva vakuutus maksaa n. 400 dollaria kuussa ja hommaan kuuluu, että jos on pienet tulot eikä voi maksaa, niin saa sellaista sosialistista avustusta. Jos asiaa oikeasti alkaa tutkia, niin tulonsiirrot amerikkalaisessa systeemissä ylittävät moninkertaisesti minkään muun maan tasot. Aihe ei ole kovin suosittu keskustelunaihe.

  Tykkää

  1. Ekanakin sori, sun yksi kommentti oli jäänyt filtteriin mutta ongin sen sieltä äsken.

   Obamacare on tuttu vain uutisista, en oo seurannut yhtään enkä tiedä. Mutta noin päällisin puolin, tuntuuhan se fiksummalta kuin niiden entinen systeemi, jota on ansiokkaasti esitellyt mm. Michael Moore.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s