Loma & kirjat

Olen näköjään unohtanut laittaa tänne lomakirjoista. No, kuten aina, oon lukenut koko ajan. Enimmäkseen jännäreitä ja dekkareita, koska niissä tapahtuu eniten. Jokunen tietokirja väliin. Osa kirjoista todettakoon järkyn hyviksi. Toivoisin vaan muistavani enemmän nii(s)tä!

Kun suljen silmäni ainakin on mainittava. Kirjan idea ja koko juonenkuljetus on aikas kihelmöivää, varsinkin loppupuolella, kun kierrokset nousee. En paljon ihmettele, että Hwood on tehnyt myös leffaksi. Tosin ei tainnut tulla Suomessa kankaalle, koska en muista nähneeni. (EDIT 22.10. nyt leffa on kirjastossa!) (edit 18.2.2016 kuvitelkaa, odotin leffaa kirjastosta neljä kuukautta!! Sääli, että kirja tuli luettua ensin. Nyt en osaa sanoa, oliko leffa minkä väärti. Melko mielellään sen katsoi, mutta tein samalla muutakin, eli ei ihan täysin naulannut penkkiin.)

spbm

Suomen pahimmat bisnesmokat – ihan ässä! Antaa vahvaa vinkkiä mm. siihen, miksi Suomi on nyt niin kusessa kuin on ja miksi työttömyys on pongahtanut taas kerran järkyttäväksi. Tavallaan tämä menee samaan nippuun kuin aiemmin mainitsemani kehitysapukirja ja verotuskirja: muistuttaa missä eletään nuin niinku sosioekonomisesti, moraalisesti jne.

Sitten tietenkin Jussi Adler-Olsen. Mies on varsinainen tykki kaikin puolin ja olen hyvin kiitollinen duunikaverille, joka vinkkasi näitä lukemaan. Uusin, Tapaus 64, ei häviä juonenvingerryksessä edeltäjilleen. Parista on jo tehty leffatkin. Yhden katsoin muistaakseni jossain leffafestarilla, yhden dvd:nä äskettäin.

Olen kevään ja kesän kuluessa lukenut myös kaikki Arne Dahlit kronologisesti. Pohjoismaisia on nykyään helppo suosia, osaavat hommansa! Dahl oli myös palautuslahjani samaiselle työkamulle, joka kertoi mulle Adler-Olsenista.

Mulla on nyt Kate Atkinsonin uusin kesken. Joka lapsia ja koiria rakastaa. Hmm. Tämä ei ole ehkä ihan niin rasittava kuin odotin. Tää Atkinson meinaan, vähän niin ja näin. Ainoa kunnolla tömäyttänyt hänen tuotannosta on aiemminkin kehumani Elämä elämältä. Kerrassaan vinkee toimitus! Mutta kaikki muut… ikävystyttäviä! Turhaa liirumlaarumia ja taustoja ja höpötystä, jotta tarinan kuljetus ei vaan mitenkään etenisi! Vaan sepä siinä onkin, että Elämä elämältä rakenne on sellainen, että tarinan kuljetus onkin HYVIN omanlaisensa ;-)) Meinaan kyllä lukea loppuun tään uusimmankin, ei siinä mitään.

Näistä Bisnesmokat on sellainen, että tekisi mieli ostaa omaan hyllyyn ja lukea joskus rauhassa uudestaan. Vaan miten on käynyt muille himoituille tietokirjoille omassa hyllyssä? No siellähän nuo odottelee, että kirjaston virta ehtyisi. Eikähän se ehdy.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Loma & kirjat

 1. Katos. Oon varmaan sanonutkin Atkinsonin Ihmiskroketista joskus aiemmin, että tykkäsin ihan älyttömästi. Nytpä innoissani tartuin Joka lapsia jne., koska oli kirjastossa e:nä. Jäi kesken! En vaan niinku mitenkään saanut siitä kiinni. Voi olla, että toi nurkissa pyörivä uutuuskakara kyllä hiukan on häirinnyt keskittymistä mihinkään, mutta silti! En tajuu.

  Tykkää

  1. Sulla uutuuskakara, mulla uutuuskakara <3 Mulla oli kans tässä uudessa Atkinsonissa hetki jolloin meinasin poikkasta poikki. Mutta en sitten. Laahustelin loppuun. Olisin voinut elää ilmankin.

   Tykkää

 2. Minä taas en erikoisesti tykännyt Atkinsonin Ihmiskroketista. Ei se siis suorastaan huonokaan ollut, mutta jotenkin ärsyttävä, tai miten sitä kuvailisi. Ei iskenyt. Elämä elämältä taas oli todellakin hyvä! Muita en ole vielä lukenut. Lainaan kunhan satutaan kirjastoon yhtä aikaa.

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.