Makua puuttuis

Voi ääh. Makuaisti jäi osin sairaalaan :-( Muistan, että maistoin vielä sairaalasafkat. Mutta täällä kotona, kuin suussa olisi kangasta. Olen yrittänyt hankkia kaikkia herkkujuttuja – paahtoleipää, smoothieita noin kärkeen – mutta kun kokemus on aina, ettei kunnolla maista, niin ei oikein tee mielikään mitään. Lisäksi suu kuivuu järkyttävästi öisin. Pitää olla vesipullo mukana petissä. Herään juomaan jotain yli kymmenen kertaa yössä.

Mulla on nyt vain Klexane käytössä, eikä sen sivuvaikutuksiin kuulu makuaistin häviäminen. Yöksi otan joskus ParaTabsin, mutta eihän se ole aiheuttanut mitään sivareita ikinä.

Kysyy kärsivällisyyttä.

Lisäksi mulla on välillä tosi, TOSI tylsää. Tätä vielä kolme viikkoa.

Mainokset

8 vastausta artikkeliin “Makua puuttuis

 1. Tylsää, kun on tylsää.. Kissoista taitaa olla silti seuraa? Sun pitää lähteä reissuun, kun kunto vähän kohenee. Vaik tänne ;)

  Tykkää

 2. Suun kuivumiseen on ties mitä syitä, stressi yhtenä niistä. Oot käynyt läpi ison leikkauksen ja kroppa on joutunut koville, joten ei ihme jos oireilee. Kokeile vaikka imeskeltäviä ksylitolipastilleja tai purkkaa, niiden pitäis auttaa.

  Tykkää

 3. Jos kieli on normaalia valkoisempi, niin voi olla joku sienijuttu tms. (en nyt muista just eksaktia diagnoosia). Tiiän parikin tyyppiä, joille on sairaalaoperaation jälkeen tullut suuhun vastaavia ongelmia. Paranee lääkkeillä, jos tilanne vaatii.
  Taikka sitten se on vaan joku häiriö ja palautuu pian normaaliksi. :)

  Tykkää

  1. Sammas oli se sana jota hain. Googlaa sammas. Oireina limakalvojen arkuuden lisäksi makuaistin menetystä ja ”cottony” tunne suussa (= kuin olisi kangasta?).

   Tykkää

 4. Hei kiitti! Mulla onkin sekä fluoritabuja että xtoltabuja imeskelyyn.

  Sairaalasta tultua hinkkasin kielestä kerran semmoset valkoiset. Sen jälkeen niitä ei ole näkynyt. Maut ei vaan tunnu vieläkään. Oon huomenna menossa sairaanhoitajan luo tikkien poistoon, se saa vilasta samalla suuta. Arkuutta ei kumminkaan ole.

  Tykkää

  1. Apoteekista saa myös sellaisia syljeneritystä lisääviä pastilleja, ne on ihan jees tilanteeseen myös.

   Jos, kun, on tylsää, onhan sulla Netflix? Jos ei oo niin miten olis ilmainen tutustumiskuukausi tähän rakoon? Sieltä löytyy vaikka mitä katsottavaa. Mä itse tykkään dekkareista (briteistä ja ruotsalaisista) ja jos sellaisista tykkää niin tarjonta on bueno. Suosittelen esim. The Fall (pohjois-irkku, Gillian Anderson) ja Hinterland (Wales). Jos siis genre uppoaa.

   Tykkää

   1. En tiennykään noista syljeneritystä lisäävistä, tack!

    Kävin lekurissa. sain resettillä Daktarin-geeliä. Pitäis hävittää hiivat/sienet, ja toisaalta on ihan vaaratonta vaikkei semmosia oliskaan. Täräyttelen sitä menemään nyt 4 krt päivässä.

    Netflixiä en oo katellut VIELÄ, mutta saattaa olla että nyt olis aika. Kiitti vinksusta.

    Ei sua yhtään huvittais tulla katsomaan kissanpoikaa, niin kauan kuin meil vielä on sellainen? 5kk jo, kohta iso poika!

    Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.