Niinpä

”millaisissa kantimissa on se maa jossa näin suurta pahaa ei vain siedetä vaan suvaitaan, ymmärretään ja jopa tuetaan riemurinnoin sillä perusteella että sen avulla voidaan saavuttaa ihmiselle suurta hyötyä kuten lihaa joka on niin halpaa että köyhälläkin on varaa ahmia sitä kolmin- tai nelinkertainen määrä siihen nähden mikä olisi terveydelle hyväksi.” (Saara)

Ei tätä enää kestä.

Kesällä olin niin sairas, että piti vaan yrittää selviytyä jotenkin. Lääkärien kehotusten mukaan hinasin kasvissyöjän ruokavaliotani milloin minnekin ja jätin pois sitä, tätä ja tuota. Mm. iso valikoima heduja ja vihanneksia jäi pois. Homma ei kulkenut mihinkään suuntaan kuin hetkittäin. Sitten aloin jo syödä lihaa ja kalaa siinä toivossa, että edes jotain kulkisi koko matkan suusta vessanpönttöön – siis nimenomaan oikeaa reittiä, ei yläkautta. Eihän siitä mitään hyötyä ollut. Vasta Meikun leikkaussali 8 korjasi homman elokuussa.

Mutta lihan- ja kalansyönti oli jäänyt päälle. Vegaanikaverit lohduttivat, että ei se mitään, sun podi on niin pitkään kärsinyt kaikista puutoksista, että nyt se ottaa takaisin. Joo ehkä. Mutta mieli ei ole hyvä tään asian suhteen.

Nyt viimeistään nämä uutiset kalojen kivuista ja teurastamojen eläinrääkkäyksistä kyllä alkaa tökkiä sen verran, että lihattomaan ja kalattomaan on palattava. Ei vaan etiikka kestä, kun tietää tilojen tuotanto-olot, ja nyt vielä nuo teurastamojen kusipäät siihen päälle. Jos väittää itseään eläinystäväksi, niin onhan sen edes näyttävä noin keskeisessä kysymyksessä kuin että syönkö rääkättyjä kavereitani vai en.

PS Eläin koneena – mitä eläinaktivistien videomateriaali kertoo meistä?

Mainokset

11 vastausta artikkeliin “Niinpä

 1. WordPress on rikki. Kaikki wordpress-blogit on muutaman päivän välein postannut mun lukijaan tuplana KAIKKI julkaistut. Kiva poistella.

  Ai niin oli mulla asiaakin. Huomasin just, cacio é pepe -pastaa* syödessäni, että tänään oli lihaton päivä. Lounaalla oli papuvihanneskroketteja ja hedelmäsalsaa. En tietenkään aktiivisesti ole lihavastainen, mutta nyt kävi näin.

  * ite tein ja säästin. Sämpyläjauhosta + durumjauhosta ja munista tulee ihan ykköshyvää pastaa.

  Tykkää

 2. Lukijakin voi olla rikki. Esim kirjaston syötteet tulee mulle välillä tuplina, eikä NE siellä ole muuttaneet mitään. Pahimmillaan kaikkien blogien syötteet myös, riippumatta mikä alusta. Onksul Netvibes?

  Tykkää

 3. Tää koskee vain wordpress-blogeja. Lukija on akregator ja se tietysti voi olla kipeä, mutta silloin kai tulisi tuplana myös blogspotista ja blogs.fistä. Ei tämä nyt isoin ongelma maailmassa ole, mutta ihmetyttää välillä tämä atk ja internets.

  Tykkää

 4. Mutta mites kun nyt just oli tää joku tutkimus, että kasvit KUULEE kun niitä syödään? Kohta ne varmaan tutkii, että kasvit myös tuntee. Mitäs me sitten syödään?!

  Tykkää

 5. Kaikki on syötäväksi tarkoitettu, mikä maistuu. Tämä on minun ajatus. WordPressa blogit ovat tosiaan tulleet tällä viikolla moneen kertaan bloggerissa luettavaksi. Nytkin tuli tämän postausilmoituksen kanssa kaksi muuta tekstiä blogistasi ”uutena” listaan.

  Tykkää

   1. Taikka: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015092420408414_ul.shtml
    Vissiin maistui.

    Tuohon kommenttiisi tuossa alempana, samalla perustelulla minäkin olen kissoille ostettavat lihat selvittänyt.Tietysti se niin on, että kun on kissoja otettu, niille on lihaa tarjottava. Mutta silti mua ei haittaisi jos ne söisi vaikka sitä hirveä. Ja lisäksi vielä sekin, että mikään teurastamo ei kyllä pystyssä pysyisi sillä menekillä, millä tämän maan kissat ostolihoja syö, niin että varsinainen ongelma täytyy olla niiltä osin muualla.

    Tykkää

 6. Mua ahdistaa noissa se, että ei paljon voi tehdä asialle. Lihaa en ole syönyt yli kymmeneen vuoteen. Maitotuotteita ja (luomu)munia kyllä, että siinähän tietysti olisi parantamista. Lihoja pitää silti ostaa, koska kissat tarvii.

  Ja se ahdistaa myös, että noissa huomaa ihmisen luonnon, joka pystyy pieksemään maassamakaavaa puolustuskyvytöntä. Variskin nokkii maassamakaavaa puolustuskyvytöntä, mutta se tarvii ruokaa, eikä sillä ole muita vaihtoehtoja kuin nokka. Ihmisellä on muitakin vaihtoehtoja, ja voisi hoitaa homman siististikin. Täten ihminen on pelkästään ilkeä, enkä halua kuulua ilkeisiin, mutta se ilkeyden siemen varmaan on sitten minussakin, kun kerran on muissakin. Rupeaa pelottamaan oma itse.

  Tiina: onhan sitä tuntevia kasveja (esim. mimosa), joita tosin ei syödä. Lääkkeenä käytetään kyllä. En ihmettelisi, vaikka todettaisiin ruokakasvienkin tuntevan. Ei tosiaan pidä ajatella liiaksi, tai ei tosiaan kohta syöty mitään. Tai sitten on luotettava siihen, että hedelmät, marjat, mukulat ym. kasvista itsekseenkin irtoavat osat ei tunne, että jäisi jotakin syötävääkin…

  Tykkää

  1. Mua ei jotenkin kissoille ostettavat lihat paljon paina, koska kissat on mun vastuulla ja ne on lihansyöjiä eli ta-daa, oma vika kun hankkii kissoja*). Mutta omalla kohdalla eri juttu, mulla on vaihtoehtojakin. Voin olla kasvissyöjä. Voisin olla vegaanikin ellen olisi liian laiska.

   Ihminen on vastenmielisin eläin, ei sille voi mitään. Ihmiseläimen aivoja ja älyä niin hehkutetaan, mutta empatiaa jaettaessa taidettiin olla kahvilla.

   *)eli jos en hankkisi lihoja, sitten eläinrääkkäys tapahtuisi meillä kotona, ja sehän ei käy.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.