Sacks!

Olen lukemassa Oliver Sacksin kirjaa Hallucinations (ltiilika viittasi siihen kommentissaan Meikun kokemusteni jälkeen). Onhan tää kova. Ensin tulee mieleen, että jospa ihmiset tietäisivät halluista enemmän, moni juttu olisi selittynyt toisella tavalla jo ajat sitten, esim. uskonnot ja ufosieppaukset nuin aluksi mainitakseni. Vaikka hallusinaatioita koetaankin paljolti eri sairaustiloissa tai psykoaktiivisten mömmöjen vaikutuksessa, saattaapi niitä sattua periaatteessa terveilläkin ihmisillä. Kuten vanha sanonta summaa, ”Ei sen tarvii olla iso vika, jos se on päässä.”. Aivoistahan ne kaikki lähtee, ja jos siellä on jokin pikku häiriö, josta ei ole edes tietoa, niin…

Isäntä itse kokeili aktiivisesti mömmöjä 1960-luvulla. Oli pillerii ja savua ja iskän lääkekaapin juttuja. Tripit oli joskus laimeita, joskus – musta, lukijasta – äärettömän hauskoja ja joskus pelottavia. Mutta hyvä että kokeili, nämä keissit nimittäin rikastuttaa kirjaa. Tosin tylsää hetkeä ei ole tarvinnut kokea lukiessa muutenkaan.

No, olen vasta puolivälissä kirjaa menossa. Vielä on monenlaista herkkua tulossa, naminami! Back to the book!

Mainokset

3 vastausta artikkeliin “Sacks!

  1. Nyt kun oon lukenut pitemmälle, täytyy sanoa, että ihmisillä on ollut myös niin pelottavia halluja – joillain jopa vuosia! – että ei käy kateeksi. Kukapa sitä ei kivoja halluja katselisi, mutta kun ei niitä voi valita.

    Tykkää

  2. Joku mukava hallu piristäisi kyllä joskus päivää. Saisko sellaisen on-demand deliverynä joskus tulevaisuudessa cancel-namiskan kanssa jos menee liian pelottavaks.

    Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.