Ruotsin kuningastyttö

En tajua, mitä tää Hesarin arvostelija horisee. Mika Kaurismäen Tyttökuningas on hieno elokuva ja kiinnostava jopa meikäläiselle, joka ei paljon historiallisista draamoista ja epookeista perusta. Näyttelijät on huiman hyviä. Kristiinana on mulle täysin tuntematon Malin Buska, hänen vierellään pörrää itse Michael Nyqvist. Porukkaa on kuin pipoa, sivurooleissa havainnoitavina monia suomalaisiakin tuttuja kasvoja. Turussa kuvattu tuotanto on täysin kansainvälistä laatua, kaikki kömpelyys ja muu häröily on jäänyt pois.

Myönteisempi arvostelu löytyy esim. täältä.

Niin, draamahan tämä siis on. Eli ei naurata.

Jos haluaa nauraa, niin sitten pitää mennä kattomaan What We Do in the Shadows.

”…yksi vuoden 2014 palkituimmista elokuvista kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Lajityyppi on komedia, joka on puettu muka-dokumentin muotoon.
Elokuva kertoo kimppakämpässä asuvista Vladislavista, Viagosta, Deaconista ja Petyristä. Aikamiehiä yhdistävät yliherkkyys auringonvalolle ja hankaluudet sopeutua nyky-yhteiskunnan normeihin. Haasteita selittää yhteinen veren perintö: kaikki neljä ovat vuosisatoja vanhoja vampyyreitä. – Clement ja Watiti ammentavat huumorinsa yhtä lailla folkloresta kuin pop-kulttuurin kuvastosta. Komedian pinnan alla elää myös oivaltava satiiri.”

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Ruotsin kuningastyttö

 1. Mä oon vähän arponut, että menisinkö katsomaan ton WWDITS:n, nyt kun se pyörii täälläkin teatterissa. Oot kyllä kehunut sitä niin paljon, että melkein kallistun ”joo”:n puolelle.

  Tykkää

 2. What We do in the Shadows käyty! Ana ei ole hehkuttanut sitä yhtään liikaa, joten mene ihmeessä Tiinakin katsomaan. Käymässäni näytöksessä oli vain kourallinen yleisöä, joten tätä voi olla vaikea metsästää katsottavaksi myöhemmin, jos joku ylempi taho näiden lukujen perusteella tekee johtopäätöksiä jatkolevityksen kannattavuudesta.

  Vinkkailemasi Kekkosen pariin en nyt päässyt huvittumaan, mutta ehkä vielä joskus olen rahoissani, jos mies saapuu Tampereelle tulevaisuudessa.

  Tykkää

  1. Jee, tukeva lausunto vamppuureille! Kiva!

   Onhan se Kekkonen kans ihan omansa :) Mä pääsen Solmuun katsomaan taas uudenvuodenaattona. Jos sinne ny osaa mennä niin aikaisin että moisena päivänäkin vielä saisi paikan.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.