Jätän tään nyt vain tähän

WP_20151211_001
(Kuva on uusimmasta Kuluttaja-lehdestä)

Mainokset

43 vastausta artikkeliin “Jätän tään nyt vain tähän

 1. Joku on ajatellut asiat viimeisen päälle ja lain mukaisesti – onnittelut hänelle. Hyvät verotulotkin tuosta olisi kyllä saanut..

  Tykkää

  1. No älä muuta sano. Onneksi meiän työterveyshuolto ei enää ole missään noista. Ehkä seuraavat neljä vuotta – kunnes tas kilpailutetaan ja rosvot voittaa.

   Tykkää

  2. SUOMI SVENSKA ENGLISH Anna palautettaVerkkoajanvaraus Haku Oma Terveys
   Yhtiö-Terveystalo
   Palvelut
   Yrityspalvelut
   Toimipaikat
   Sairaalat
   Asiantuntijat
   Ajankohtaista
   Asiakkaana
   Yhtiö

   YhtiöTerveystalo/Yhtiö/Vastuu /Verojalanjälki
   12
   +
   TERVEYSTALO LYHYESTI
   HISTORIA
   STRATEGIA
   TOIMINTAYMPÄRISTÖ
   AVAINLUVUT
   +
   LAATU JA VAIKUTTAVUUS

   VASTUU
   Terveystalo yrityskansalaisena
   Verojalanjälki
   Terveydenhuollon uudistus
   +
   MEDIALLE
   +
   YHTEYSTIEDOT
   +
   TÖIHIN TERVEYSTALOON
   +
   VUOSIKATSAUS
   Varaa aika verkossa
   030 6000
   Verojalanjälki

   Verojalanjäljellä tarkoitetaan yrityksen toiminnasta yhteiskunnalle kertyviä verotuloja ja veroluonteisia maksuja. Välittömien ja välillisten verojen lisäksi Terveystalon verojalanjäljessä on avattu henkilöstöön liittyvät veroluonteiset maksut ja työntekijöiden palkoista pidätetyt ennakonpidätykset. Verojalanjälkiraporttimme täydentää Terveystalon tilinpäätöstä, joka on laadittu ja tilintarkastettu noudattaen Suomessa voimassa olevaa osakeyhtiön tilinpäätöstä koskevaa normistoa.

   Terveystalon verojalanjälki vuonna 2014 oli yhteensä 72,8 miljoonaa euroa. Tästä yrityksen maksamien verojen osuus oli lähes 14,6 miljoonaa euroa, henkilöstöön liittyviä veroluonteisia maksuja oli 25,3 miljoonaa euroa ja työntekijöiden ennakonpidätyksiä yli 32,9 miljoonaa euroa. Lisäksi ammatinharjoittajille tilitettiin palkkioita yhteensä 169,4 miljoonaa euroa, joista jokainen ammatinharjoittaja tilittää veronsa itse.

   Terveystalon maksamien verojen määrä vuonna 2014 oli lähes 15 miljoonaa euroa, josta suurin osa liittyi arvonlisäveroihin. Arvonlisävero on terveydenhuollossa toimiville yrityksille merkittävä tekijä, sillä yksityisillä terveyspalveluyrityksillä ei ole arvonlisävähennysoikeutta. Asiakkaalle yksityisen palveluntuottajan myymät terveyden- ja sairaanhoitopalvelut ovat verottomia (poikkeuksena muu kuin terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, esim. esteettinen kirurgia), kts. vero.fi.

   Arvonlisäveron lisäksi on maksettu kiinteistöveroa, varainsiirtoveroa ja tuloveroa (yhteisövero). Kts. Verojalanjälki-kuva alla.

   Maksetun tuloveron määrää on pienentänyt Terveystalon aiempien vuosien tappiot. Omistajamme tahtotila on ollut investoida kaikki tuotto yhtiön kehittämiseen, ja vuosina 2009−2013 Terveystalo investoi suomalaisen tervedenhuollon kehittämiseen (laiteinvestointeihin, palvelukehitykseen sekä palveluverkoston ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen) kaikkiaan 400 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 investoinnit olivat yhteensä 15 miljoonaa euroa.

   Lähes 6 500 suomalaisen työllistämisen kautta Terveystalon välillinen vaikutus valtion verotuloihin on merkittävä. Ennakonpidätysten lisäksi vuoden 2014 aikana konsernin lakisääteiset eläkemaksut olivat yli 19 miljoonaa euroa ja muut henkilöstösivukulut lähes 6,3 miljoonaa euroa.

   Terveystalo-konserni tai sen tytäryhtiöt eivät ole maksaneet voittoja, osinkoja, korkoja tai konserniavustuksia ulkomaille, ja Terveystalo maksaa kaikki veronsa Suomeen.

   Terveystalon verojalanjälki, klikkaa kuvaa nähdäksesi suurempana >

   Ajankohtaista

   Ajankohtaista
   Lue lisää Terveystalon uutisia »
   Medialle

   Ota yhteyttä viestintään
   Ota yhteyttä viestintään »
   Töihin Terveystaloon

   Lue lisää Terveystalosta työpaikkana
   Lue lisää Terveystalosta työpaikkana »
   Anna palautetta

   Anna palautetta
   Voit antaa palautetta
   saamastasi palvelusta »
   Seuraa Terveystaloa sosiaalisessa mediassa

   Facebook Twitter Linkedin

   @Terveystalo

   Varaa aika

   Verkkoajanvaraus
   030 6000
   Mobiiliajanvaraus
   Lataa sovellus täältä Terveystalo mobiilisovellus
   Yhteystiedot

   Jaakonkatu 3 B, 3.krs
   00100 Helsinki

   Vaihde: 030 633 11
   Asiakaspalvelu: 030 6000
   Sähköpostit: etunimi.sukunimi@terveystalo.com

   Kaikki toimipaikat
   Kaikki asiantuntijat
   Medialle
   Rekrytointi
   Oikopolkuja

   Hinnasto
   Palveluhaku
   Verkkokauppa
   Oma Terveys
   Nuhasää
   Työtulevaisuuspalvelut
   Kuntapalvelut
   Vakuutuspalvelut
   Sairauskassapalvelut
   Työterveys Extranet
   Terveystalo Sirius HR
   Strada – Asiantuntija Extranet

   KäyttöehdotOta yhteyttäAnna palautettaRekisteriselosteSivukartta
   030 6000 puhelun hinta on lankaliittymästä 8,35 snt/puhelu + 3,20 snt/min, matkapuhelinliittymästä 8,35 snt/puhelu + 19,33 snt/min. Suomalaisen työn liiton jäsenTerveystalolla on Labquality Qualificationin ISO 9001 -laatusertifikaatti.

   Tykkää

 2. Populismia. Yritys maksaa palkat ja osa palkoista päätyy verottajalle. Eli nämäkin yritykset synnyttävä verotuottoa. Se vero jonka me yksityiset maksamme on yritysten luomaa rahaa.

  Tykkää

  1. Eipä taida yritys kuitenkaan toimia nollakatteella eli selkeästi veronkierrosta on kyse. Toinen juttu tietysti on se että laki antaa siihen mahdollisuuden eli mitään laitonta ei ole tapahtunut.. Eikä tietystikään mitään lainmuutosta ole tulossa, porvarihallitus pitänee ison rahan puolta. Uskallan jopa väittää monen päättäjän osakesalkun kasvavan nykymenon jatkuessa ja itseasiassahan ajetaan yrityksille vielä suurempia voittoja ilman verojen korotuksia.

   Tykkää

  2. Vai populisimia? Samaan aikaan pienemmät yksityiset lääkäriasemat häviävät tarjouskilpailut, koska mm. valtio itse käyttää Terveystaloa työterveyshuollossaan. Toki Terveystalokin maksaa palkkoja, mutta niin maksaisi myös muut, valtiolle veroja maksavat yhtiöt.

   Liked by 2 people

 3. Kaunialan sairaala eroaa noista muista sikäli, että sen omistavat Vantaan kaupunki ja Sotainvalidien Veljesliitto. Ei sillä omistuspohjalla pitäisikään syntyä verotettavaa tuloa. Sotainvalidien hoidon maksaa Valtiokonttori.

  Tykkää

 4. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2014 oli yli 70 miljoonaa euroa. Kannattaisi tarkistaa faktat sekä siteerata muuta mediaa oikein. T. Terveystalon viestintä

  Tykkää

  1. Onko väitös maksetusta tuloverosta virheellinen? Voitko eritellä verojalanjäljen tarkemmin, myös tuloveron osalta? Haluan tarkistaa faktat.

   Tykkää

  2. Terveystalon viestintä voisi verrata, paljonko ”verojälkeä” maksavat vastaavalla liikevaihdolla rehellisesti Suomeen veronsa maksavat terveydenhoidon yritykset.
   Verojäljen mittaaminen on varmaan haastavaa. Jos minä laskisin oman yritykseni verojäljen n. 100.000 euron liikevaihdosta, niin % olisi varmasti aika paljon suurempi.

   Tykkää

  3. Minusta harhaanjohtavaa puhua ”Yrityksen veronjalanjäljestä” kun jutussa puhuttiin ”verotettavasta tulosta”. Tuohon ”verojalanjälkeen on näköjään upotettu mm. työntekijöiden maksamat verot, jotka työntekijä maksaa saamastaan palkasta ja yritys pidättää verottajaa varten. Missään ei ole mainintaa vuoden 2014 tilikauden voitosta, eli summa, josta yritys maksaa tuloveronsa. Samalla tavalla voisi sanoa Espanjan eläkeläisistä, jotka eivät maksa veroja suomeen, mutta täällä käydessa maksavat tuotteista riippuen arvolisäveron 10-24%. Eli heidän ”verojalanjälki” on 10-24%

   Tykkää

  4. Terveystalon viestintä voisi myös miettiä sävyä, millä vastaa ko. aiheesta. Viisastelu ei ole se oikea vaitoehto – tiedottamisen perusasioita.

   Tykkää

  5. Hei Suski,
   vuosikatsauksenne mukaan Terveystalon käyttökate (EBITDA) oli vuonna 2014 58 MEUR. Muille kuin Suskille, joka ammatikseen tietty tietää, mikä on käyttökate, niin se on luku, joka kertoo yhtiön tuloksesta. Se on siis se raha, joka jää jäljelle kun liikevaihdosta on vähennetty muuttuvat ja kiinteät kulut.
   Käyttökatteesta sitten vähennetään poistot, satunnaiset erät, rahoituserät ja verot ja näin saadaan yhtiön liikevoitto.
   Jos tuota Suskin logiikkaa uskoisi, niin voisi ajatella Terveystalon olleen 20 MEUR pakkasella ja verottajalle raskaasti pystyssä. Näin ei tietenkään ole. Suurin osa noista Suskin veroiksi laskemista kuluista kuuluu yhtiön muuttuviin kuluihin ja arvonlisäveroahan ei Terveystalo tietenkään maksa, vaan sen maksavat Terveystalon asiakkaat (se on se laskun +alv osuus). Varmastikin sen tilittämisestä aiheutuu muutaman tonnin hallinnolliset kulut, myönnettäköön. Todellisuudessa Terveystalon 58 miljoonan euron käyttökatteesta on maksettu 194 tuhatta euroa veroja (kiinteistöverot + tulovero).
   Toinen mihin käyttökatetta voidaan käyttää on arviointiin yhtiön kannattavuudesta. Käyttökateprosentti lasketaan kertomalla käyttökate sadalla ja jakamalla se liikevaihdolla: 58 x 100/305 = 19%. Tämä prosenttiluku on muuten erinomainen verrattaessa muihin terveydenhuollon toimijoihin, joten Terveystalo on hirmuisessa tuloskunnossa, onneksi olkoon vain.
   Itse liikevoitosta ei oikein voi sanoa juuta eikä jaata, koska Terveystalo ei julkaise vuosikertomustaan eikä yhtiön omistava EQT-rahasto myöskään julkaise yksittäisen portfoliotuotteen tunnuslukuja (poislukien siis tuo liikevaihto ja EBITDA).
   Tuo vuosikatsauksenne on kyllä maailmanluokan suoritus verojalanjäljen laskennassa sekä siitä johdetuissa perusteluissa. Täytyy kyllä onnitella poralaisten konsulttikeittoa: harvemmin sitä edes saa läpi asiakkaalta moista soopaa ☺
   Mutta kaikkea hyvää, Suski! Muista, että tämä oli vain yksi blogikirjoitus. Ei siitä tarvitse noin paljon palkoa nenään vetää. Varsinkaan jouluna.

   Liked by 1 henkilö

   1. Terveystalon asiakkaat ei maksa alv:tä, koska terveydenhuolto on alv vapaa toimiala. Ei siis alv 0%, vaan alvia ei peritä. Ero on siinä, että terveydenhuoltoala ei siis saa vähentää alvia ostoistaan. Eli pelkästään Terveystalon maksama alv on kyllä miljoonaluokkaa. Ei sinänsä että se muuta verosuunnittelua synnittömäksi tekisi. Mutta käyttökatteesta ei siis sitä tuloa jää josta veroa maksaa. Tn. iso osa menee rahoituskuluihin joissa on iso veronkierron mahdollisuus. Toki Terveystalo on myös kasvanut voimakkaasti, eli tappiollinen tulos voi olla myös tästä johtuvaa.

    Tykkää

 5. Liikevaihto / kate / verotettava tulo ovat aivan eri asioita, jotka kommenttikentissä tunnutaan sekoittavan. Liikevaihdon suuruus ei ole millään lailla tekemisissä verotettavan tulon kanssa. Firma voi tehdä tappiota, vaikka tekisi miljardin liikevaihdon. Tappiollista toimintaa ei TULOveroteta. Arvonlisäveroa kyllä joutuu silloinkin tilittämään. Ja, tosin terveystalon sivuiltahan löytyy tieto, että sieltä on kyllä maksettu veroja ihan miljoonia, tuloveroakin jonkun verran, että taitaa olla ankka tämä uutinen.

  Tykkää

  1. Näinhän se menee. Eli Terveystalon verotettava tulo on 0, mutta millä keinoin se on siihen saatu, onkin sitten toinen juttu.

   Tykkää

   1. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2014 oli yhteensä 72,8 miljoonaa euroa. Tästä verojen osuus oli lähes 14,6 miljoonaa euroa, henkilöstöön liittyviä veroluonteisia maksuja oli 25,3 miljoonaa euroa ja työntekijöiden ennakonpidätyksiä yli 32,9 miljoonaa euroa. Lisäksi ammatinharjoittajille tilitettiin palkkioita yhteensä 169,4 miljoonaa euroa, joista jokainen ammatinharjoittaja tilittää veronsa itse.

    Tykkää

 6. Mitä merkitystä on liikevahdolla, jos verovuoden tulos näyttää tappiota? Voitosta sitä veroa on tupattu maksamaan ja silloinkin vain jos ei ole aiempien verovuosien tappiota vähennettäväksi. Esimerkiksi nykyisin taas voitollinen Nokia Oyj ei tule vielä moniin vuosiin maksamaan yhteisöveroa aiempien hirmuisten tappiovuosien vuoksi.

  Tykkää

 7. Hmm. Pitäisi saada kaikilla tietoon samat tiedot. Onko Kaurialan ns. yleishyödyllinen tai säätiö? Jos tässä tarkoitetaan sotavammasairaalaa?
  Huonoltahan tämä näyttää, joko liikkeenjohdon tai veronmaksajien/valtion kannalta, jos on siltä kuin näyttää.

  Tykkää

  1. Nämä sotaveteraani ja -invalidi -systeemit alkavat vedellä viimeisiään kun veteraanit poistuvat keskuudestamme. Mutta jotta asia ei olisi näin surullinen, niin onneksi toimintaa ovat jatkamassa erilaiset ”perinneyhdistykset”, jotka mielihyvin ottavat veteraanijärjestöjen omaisuuden hoidettavakseen ettei se esimerkiski siirry valtiolle.

   Mitä tulee Terveystaloon ja muihin veronkiertäjiin, niin jossain vaiheessa joku EU:n komissiossa suuttuu ja sitten ei olekaan enään kivaa. Näitä kotimaisia tissiposkisia poliitikkoja voi vielä voidella, mutta kyllä narreillekin löytyy herra.

   Ja Susanna Kinnarille vinkki: Katso mikä on Streisand-efekti.

   Liked by 1 henkilö

 8. Terveystalo on monikansallinen yritys. Ne eivät maksa tuloverojaan Suomeen. Sama pätee lääkeyhtiöihinkin, muutamaa lukuun ottamatta.

  Tykkää

  1. Ja miksi ei käytetä? Jos vähän edes vilkaiset tätä keskustelua etkä usko kommentteja, niin tutki edes vähän itse asiaa ja sen jälkeen perustele ja sivistä meitä muitakin miksi ei pidä käyttää Terveystalon palveluja.

   Tällä hetkellä 5 minuutin tsekkauksella koko keskustelu näyttää (esim. persujen harrastamalta) pinnalliselta populismilta.

   Tykkää

 9. Tässä yhteydessä on turha selitellä mitä tarkoittaa yhtiövero, liikevaihto jne jne. Keskustelu käydään ”verosuunnittelusta” (nätisti ilmaistu) ja siitä Terveystalo on juuri tunnettu.

  Tykkää

 10. Päätimme yrityksenä olla tukematta Terveystalon työterveyspalvelun verojärjestelyjä vuonna 2014. Toivon että muutkin yritysasiakkaat ja julkinen sektori ohjaavat lakisääteisen työterveyden vastuullisimmille toimijoille. Kyllä routa porsaan kotiin ajaa ennemmin tai myöhemmin…

  Tykkää

 11. Tämän kaltaisissa ”veronkiertouutisissa” lähes aina verrataan liikevaihtoa ja maksettuja yhteisöveroja. Näillä kahdellahan ei ole _yhtään mitään_ tekemistä toistensa kanssa, eikä toisesta voi vetää mitään johtopäätöksiä toisen suuruudesta. Jos perustiedot on sillä tasolla, ettei tuota ymmärrä, niin kannattaisi ihan oikeasti pohtia pari kertaa, kannattaako kommentoida – saati tehdä blogausta aiheesta – lainkaan. Saa nimittäin itsensä näyttämään ihan aavistuksen tollolta.

  Ja Caritasille sen verran, että 19 %:n EBITDA ei ole mitään maailmaa mullistavaa palvelualalla. Kaupparekkarista löydät lisäksi jokaisen kotimaisen Oy:n tilinpäätöstiedot, niiden poistojen, rahoituskulujen kuin liikevoitonkin osalta, varsin helposti.

  Populismia ja sitä pahimman kaltaista, ´nuff said!

  Tykkää

  1. Haloo, kyse on siitä siirretäänkö voitot rajojen ulkopuolelle vai ei. Sillä, mikä verojalanjälki on, ei ole tipan hiukkaa väliä, jos se koostuu alveista, työnantajien sosiaalivakuutusmaksuista ja ansiotuloverotuksesta – samat verot työntekijä maksaisi myös julkisen tai kilpailijan palveluksessa ollessaan. Terveystalo siirtää voitot rajojen ulkopuolelle, siksi tulos näyttää nollaa. Erityisen epäreiluksi tämän tekee se, että esimerkiksi Attendo ja Mehiläinen maksavat veronsa täysimääräisenä Suomeen. Ja kyllä – 19 prossan EBITDA on melkoinen tuon kokoiselle yritykselle, ja varsinkin kun niitä veroja ei makseta Suomeen.

   Tykkää

 12. Väärällä listalle on nyt laitettu Aava, joka on täysin suomalainen perheyhtiö ja maksaa kaikki veronsa Suomeen. Olisi ollut hyvin helppo tarkistaa.

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.