Yökukkuu

…vemmelkäärö, misumaneetti, vartiopotilas, kermaniekka, keppanahyppely, kikkelivaari, voikakka, oopperanieriä, vauvanainti, vajaakoski, hevosbooli…

Siinä selektiota sanoista, eiku ”sanoista”, joita alkoi männäiltana pyöriä päässä, kun odottelin unta jo kolmatta tuntia. Virhe, vaikkakin tahaton. Eihän se uni tule, jos aivot jauhaa vaan koko ajan uutta (tai vanhaa). Joskus nukkuminen ei vaan ota onnistuakseen, vaikka kaikki (pilleriini)palikatkin olis kohillaan.

Myös mietin sitä, että mikä onni että en lähtenyt poliisiksi. Hiukkasen oli paloa siihen suuntaan, meinaan ensimmäisen ikinä treenikauteni pökeltelin menemään siksi, että kuvittelin hakevani poliisikouluun. No, se oli vain juoksua. Enhän silloin edes tajunnut, että pitäisi kehittää voimaa myös. Mut eniveis, tarkoitan sitä, että kun nyt toimistorottanakin työasioita pulpahtelee mieleen unta odotellessa, entä sitten jos olis töinä Oikeita Ongelmia. Joku murhailija keekoilisi tuolla vapaana ja meikä ei vaan yhtään tajuaisi, mitä pitää tehdä seuraavaksi, jotta se ei ehtisi murhailla enää ketään. En nukkuisi varmaan ikinä.

Kyllä, dekkareita on luettu taas omiksi tarpeiksi.

Noista sanoista vielä. Kokeilin päiväsaikaan töissä, tulisiko mitään uutta vastaavaa mieleen. Eipä tullut. Näköjään tajunnavirta tosiaan vaatii sen, että on pimeessä ja omassa petissä unta vailla.

Naamioitunut kommunisti päiväkodissa?
Naamioitunut kommunisti päiväkodissa?
Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Yökukkuu

 1. Tuo on tosi ärsyttävää. Mulla ei ole niin iso ongelma kuin sulla, yleensä saan aivot sammumaan ihan tolkullisessa ajassa lukemalla ja pillereitä en ole tarvinnut koskaan, mutta joskus ei vaan tapahdu. Kaikenlaista tauhkaa on pää täynnä. Välillä komentaa mielessään, että ”nyt hiljaa kun nukutaan!” mutta eihän se auta. Sama kalkatus jatkuu vaan. Vaan eipä tule kekseliäitä juttuja kun tarvittaisiin.

  Niin että jaksamista vaan sen kanssa!

  Tykkää

 2. Joskus harmittaa, kun ei saa taltioitua niitä sanoja tai ajatuksia, mitä tupsahtaa päähän unen ja valveen rajamailla. Sä olet ilmeisesti saanut, sillä ei tollasia voi keksiä valveilla ;)

  Tuija sanoi hyvin: ”ei saa ajatuksia pysähtymään”. Pää vaan humisee, kun kaikki menneet ja tulevat jutut pyörii aivoissa ilman mitään järkevää suuntaa. Ja uni lähtee karkuun.

  Tsemppiä sulle!

  Tykkää

 3. Huomisaamuna haen lisää pillereitä. Viimeksi sain vuosi sitten jotain kymmenisen unipillerii, että eihän noita hirveästi ole tullut käytettyy (melatoniinia sen sijaan joka ilta).

  Joskus ei vaan mikään pilleri auta ennen kuin aamuyöstä – jolloin sammuisi varmaan jo muutenkin… Mutta keväästä on tulossa taas niin vilkas, että pakko saada jotain, jonka voi toivoa sammuttavan valot. Edes toivoa! Duunit on väsyneenä yhtä karmeutta. Skarppina pitäis olla koko ajan.

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s