Ompeluhommoo

The Dressmaker on hemmetin hauska, liikuttava, kiinnostava, visuaalisesti herkku, hyvät näyttelijät ja huh, kaikkea muutakin vielä. Mulle jäi parhaiten mieleen kostofantasiaelementti, sillä kostohan on hieno asia, jos sellaisen pääsee tekemään ja osaa tehdä. Tilly, you ROCK! Kuppa-aivoille tuhoa! Onneksi tämäkin tulee normilevitykseen (15.4.), pääsen raahaamaan jonkun mukaani, kun menen kattomaan toisen kerran. ”This movie is so far outside the paradigm of what we’re used to seeing onscreen that the less you know about it, the better”

Takanani istui kaksi ukkoa, jotka nauroivat tasan oikeissa kohdissa. Valojen sytyttyä hokasin, että no niin, TukkaJukkahan siinä puolisoineen. Hengailtiin hetki, koska matkalla samaan ratikkaan. Hyvää porukkaa. Ja hieno aina semmoinen hetki, kun huomaa, että noitten tai noitten kans huumorintajut osuu yksiin :-)

Tuppukylän tädit on vastaanottaneet hiukan stailausta
Tuppukylän tädit on vastaanottaneet hiukan stailausta

Ompelijatar innosti kotiin asti niin pitkälle, että vihdoin uskalsin ottaa esiin tuon uusvanhan ompelukoneeni ja tarttua housuihin, jotka on roikkuneet tuolinselustalla varmaan jo neljä viikkoa odottamassa hetkeään. Jännittävää oli! Miten pärjään uuden koneen kanssa? Langan pujotus jäi arvoitukseksi edelleen, vaikka muka ohjeetkin mukana. Yhteen aikaan huomasin, että tikkiä ei tule ollenkaan, koska ylälanka on karannut jonnekin jo ajat sitten. Vaan sain kuitenkin tehtyä mitä piti. Härregyyd. Nyt pitäis äkkiä keksiä joku useampaa tikkiä ja tuntia vaativa homma, että pääsisi kunnolla tutustumaan vehkeeseen. Tuohan oli pelkkä hipaisu, eikä niitä oo ennenkään laskettu.

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Ompeluhommoo

 1. Mulla on hakuvahti Tori.fi:ssä kun pitäisi ostaa semmonen vekkuli nahkaompelukone, jossa neulapää pyörii 360 astetta eli voi pörrää joka suuntaan ja sillä saa korjattua kaikkea mihin tavallinen kone tai vapaavarsi ei yllä, esim reppuja ja saapaksia. Eilen sitten tuli sähköpostiin ilmoitus, että yksi olisi taas tarjolla, mutta arvaa oliko se jo myyty kun piti tänään soittaa myyjälle. Kyllä nyppii. Tarjolla noita on koko ajan, mutta hinta on yleensä 500-700 (enkä maksa!) Toi olis ollut 200.

  Tykkää

   1. Minä nautin teidän molempien suomenkielestä. On hauskaa, osuvaa ja yllättävää.

    Lisäksi tarvitsisin ompelukoneen. Entinen oli entinen ja jouti joitain vuosia sitten kierrätykseen. Nytkin olisi yhdet housut korjaamista vailla, eikä taida pelkällä neulalla ja langalla onnistua.

    Tykkää

    1. Niin, munkin piti muka ostaa uusi kone, mutta käytettyyn päädyin taas… Noku sitä tarvii niin harvoin.

     Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s