Napit, nauhat, pitsit ja muut

Mussa saattaa olla perinnöllisesti vähän askarpaskartelijan vikaa. Esim. aina kun käyn Nappitalossa, vaivun kevyeen hurmokseen kaikkien niiden nappien, nauhojen, paikkojen, pitsien ja muun sälän keskellä. Tuntuu, että tarvitsisin välittömästi projektin, johon voin laittaa kaikkea sieltä löytyvää! Kun ei mieleen kuitenkaan tule mitään, täytyy tyytyä mittailemaan nappeja omia takinnappeja vasten, josko voisi edes vaihtaa napit…

Tarttee varmaan ottaa ihan projektiksi, että joskus ottaisi mukaan kasan vaatteita, joihin voisi/haluaisi vaihtaa napit. Menis Nappitaloon ja mittailisi ja katselisi niin pitkään, että löytyy sopivat. Ei siitä muuten mitään tuu. Mulla on nytkin tuolla varastossa odottelemassa sydämenmuotoiset mustat napit, että Joku katsoisi mihin ne voi mennä. Hurmaavat kellotaulunapit ompelin taannoin pyjamaan, kun ei niille ollut muutakaan paikkaa.

Ja nauhoja, voi jestas. Niitähän mulla riittää loppuiän yli. Myös eri värisiä lankarullia. Olen joskus vissiin ommellut enemmän.

Kävin päälle parikymppisenä kotiteollisuuskoulua (en loppuun, koska pääsin yliopistoon). Opin kaavoittamaan ja tekemään – myös korjaamaan – omat vaatteet. 1980-luvulla käytin näitä taitoja muutaman kerran, 1990-luvulla muistaakseni yhden kesäloman aikana kerran. Silloin syntyi kukkahousut, epäsymmetrinen artsupartsu paita, pitkä hame ja siihen alushame. Tavallaan kaipaan ompelutaitoisen ihmisen aikojani melko paljon. Joskus. Mulla on tallessa kotiteollisuuskoulun mappi. Varmasti sieltä selaamalla saisi selville, miten se kaavoitus menikään. Mutta en ole mestari ideoimaan mitään, siksi varmaan teen työksenikin tylsiä hommia.

Toisaalta, kun näen eri medioista, miten vaatteita mietitään ja rakennetaan, niin sovitusnukkehan siinä on aina keskeisenä esineenä. Sen päälle ne villit luomukset tehdään ja napsitaan kiinni neuloilla! Ja sit arvaus: onko mulla ollut ikinä sovitusnukkea? (No ei.) Mutta mulla on kylläkin iso pöytä, silitysrauta&lauta ja sakset, joita ei käytetä muuhun kuin kankaan leikkaamiseen. On sekin enemmän kuin jollain muulla. Nih.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Napit, nauhat, pitsit ja muut

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.