Vihikset, lihikset ja oikea lihapiirakka

Ookoo, löysin siis vihiksiä ja olen niitä nyt ostellutkin, vissiin viisi kappaletta yhteensä. En siis huitaissut yhdellä istumalla enkä edes peräkkäisinä päivinä :-D mutta testailinpa nyt kumminkin. Ihan hyviä olivat, mutta ei ehkä kaiken sen melun arvoista. Veikkaan, että joku (oisko ollut juuri sipsariryhmässä?) näki ytimen: vihikset on sama kuin lihiksenä tunnettu mättötavara jota ent. sekaanit söivät herkkuna ennen vegaanistumista. Eli tavallaan vihikset on nostanut pinnalle silkka nostalgia.

Mulla taas kun ei ole mitään nostalgiaa noita pullalihiksiä kohtaan. Jos Savonlinnasta nyt mitä hyvää ylipäätään löytyy, niin lörtsyt. Ei nämä nykyiset, vaan ne Laurikaisen lörtsyt, joissa oli ohut, lehtevä kuori ja runsas riisilihahommeli sisällä. Avainsanat kuoresta ohut ja lehtevä, sisällöstä paksu. Se on oikea lihapiirakka. Olin ihan järkyttynyt, kun Helsingissä aloin nähdä näitä vehnäpullia, joiden sisään on heitetty yksi riisinjyvä ja nokare jauhelihaa. En edes tiedä olenko syönyt yhden vai nolla sellaista. En ainakaan yhtä enempää. Puistattaa.

Ja oikeastaan just noiden mielikuvien innostamana päätin nyt sitten lopettaa vihistenkin syömisen (vajaat 400 kcal per jööti). Koska sama pullahan se on, hiukan paremman makuinen vaan, ja eettisempi.

2 vastausta artikkeliin “Vihikset, lihikset ja oikea lihapiirakka

  1. Joo, mä olen ymmärtänyt, että vihikset on jopa epäterveellisempiä (eli kalorisempia) kuin lihikset. En syö lihiksiä, niin en oo nähnyt aiheelliseksi kokeilla vihiksiäkään.
    Mutta siis… Joko sä olet Facebookissa?

    Tykkää

    1. Mun oli pakko tehdä valeprofiili työn takia. Sitten pari vuotta myöhemmin tein toisen profiilin, jolla pääsen katsomaan tapahtumia ja ryhmiä. Mutta en hanki kavereita enkä keskustele. Tätä toista profiilia ei ollut mikään pakko tehdä, tein sen vain siksi että muutama (duuni-)ihminen tietää mun ekan valeprofiilin.

      Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s