Varistytöstä vielä

Tein ilmeisen oikein, kun en lopettanut Varistyttö-trilogian lukemista ruotsiksi, vaikka aloitin sen jo toista vuotta sitten ja keskenpä jäi jurnuttamaan. Nyt vasta huomaan, miten paljon olen ohittanut ja unohtanut kirjojen suomenkielisestä lukemisesta. Ongelma on vissiin siinä, että ahmin nopsaan, kun teksti on hyvää ja tarina kantaa muihin maisemiin. Asioita myös tippuu päästä pian lukemisen jälkeen. Ruotsia ihminen lukee kumminskin sen verran hitaammin, että on aikaa huomata asioita, jotka oli unohtanut tai joita ei muuten vain ollut huomannut.

Viime kesänä sairaalassa kakkososa jäi puoliväliin, ja olen nyt jatkanut kakkosen loppuun ja kolmosen puoliväliin. Saan kolmosen loppuun aukeavalla viikolla vaikka lukisin kuinka hitaasti. Hemmetin hienoa juonenkiemurrusta ja psykoilua. Yritän seuraavaksi varmaan löytää nää kirjahyllyyn suomenkielisinä, niin voisin lahjoittaa nää ruotsalaiset sitten pois (Ottajia? Saa ilmoittautua.). Mulla on Stieg Larssonitkin su+ru, meinaan lukea kummankin version vielä tässä lähivuosina uudelleen. Ja leffat tietenkin, on on :-)

Mainokset

6 vastausta artikkeliin “Varistytöstä vielä

  1. (Nyt ei muuten vienytkään pitkään, luin sen loppuun eilisiltana :-D)

   Kuule Mamma, jos sulle Silta on liian pelottava, niin Varistyttö EI oo sun genreä…

   Tykkää

 1. Joo, Varistytöissä oli kyllä huomattavan erikoista juonenkäännettä. Huomattavan erikoista. Just kun ajatteli tietävänsä miten seuraavaksi käy, niin sivulta tulikin kierteinen. Ähät!

  Ja Stieg Larsson ♥

  Tykkää

  1. Varistytöstä olis varmaan paljon vaikeempi tehdä leffaa tai edes tv-sarjaa kuin Lisbetistä. Ja kyllä, sydän Larssonille! <3

   Tykkää

 2. Mulla on odottamassa Varistyttö -tekijöiden Lasiruumiit ja en malta aloittaa sitä, että se ei loppuisi. Kaikki Larssonit on myös luettu ja katsottu ainakin kahdesti. Luin myös sen wannabe-Larssonin yritelmän Se mikä ei tapa, mutta mutta vaan halpa kopio.

  Tykkää

  1. Lasiruumiit luin just äsken toiseen kertaan, ja näköjään kannatti! Taas olin vain ahmaissut eka keikan, ei ollut jäänyt juuri mitään mieleen :-D

   Luin muuten Tiklinkin äsken uudetaan. Juu, kirjaston jono jumittaa, kyllä.

   Samaa mieltä Larssonin trilogian nelosesta. Turha kirja.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.