Napunapu

Talossa ollaan nyt aika neuvottomia tämän takia (mm. talon suljetussa FB-ryhmässä puhuttu), joten juoruanpa tänne – jos jollain vaikka olisi idea, miten tästä eteenpäin.

On siis 8-kerroksinen talo, 2 rappua. Jollakulla asukkaista on suunnaton tarve naputtaa jotain yöaikaan. Kuulostaa siltä että kyseessä on vasaran ja puun kohtaaminen. Naputus jatkuu ehkä puolisen minuuttia tai minuutin, tapahtuu joskus vaikka puoliyön maissa, ja seuraava setti kajahtaa tai on kajahtamatta puolen tunnin tai tuntien päästä, vaikka kahdelta tai puoli neljä tai puoli kuusi. Ei joka yö. Mutta herättää joka kerta sekä A- että B-rapun puolella.

Koska ääni kulkee muuten hiljaisessa talossa hyvin ja ihan miten sattuu, kellään ei ole aavistusta, missä asunnossa tätä nerokkuuden huipentumaa harjoitetaan. Myöskin setit on niin lyhyitä, että unesta herätettynä ei ehdi edes laittaa tassua lattialle, kun naputus jo loppuu. Eli käytävissä vaklaaminen ei auta.

Olen laittanut muutama päivä sitten kumpaankin rappuun lapun siitä, että jos joku tietää, mistä ääni tulee, niin kertois jollekin hallituksessa, esim. mulle. (Koska mieli tekisi repiä naputtajan kädet irti ja syöttää lokeille, naputtakoon sitten perkele vaikka nenällään.) Lapussa lukee myös, että naputus herättää kaikki talossa, ihan vain sen takia että jos naputtaja ei itse sitä tajua, niin lukekoon lapusta ja kootkoon itsensä.

Ei ole auttaneet laput eikä toiveet. Sen sijaan settiä on kuultu pariin kertaan sekä viime yönä että toissayönä. Vituttaa tosi paljon herätä jonkin ulkopuolisen viirapään määräämäänä, kun ite on ensin järjestänyt elämänsä sellaiseksi, ettei turhia herätyksiä ole luvassa.

Niin että onko jollakulla mitään ideaa, miten saisi selville, mistä asunnosta ääni tulee? Meiltä taitaa olla keinot loppu.

Mainokset

17 vastausta artikkeliin “Napunapu

 1. Lähdin pohtimaan että mistä ääni voisi tulla, jos kukaan ei tee sitä tahallaan. Tulisiko esim vessassa käynnin yhteydessä kyseinen ääni esim sängystä noustessa (moottorisängyn osuminen johonkin, lyhyempi jalka sängyssä..) vessasta jostain syystä..

  Tykkää

  1. En usko. Siinä on ihan selvä naputtamisen rytmi. Joskus se tekee sitä myös päivällä tai illalla. Esim. tänään kahden maissa. Ei tuo mitään kunnon remppaa ainakaan ole, koska ei puolen minsan tai minsan naputuksilla mitään järjellistä tehdä.

   Oon miettinyt tahatontakin vaihtoehtoa, mutta ei tule mitään kunnollista mieleen.

   Tykkää

   1. Tuija, yhtiökokouksessa tuli myös vahvasti esiin se, että tää saattaisi olla jokin kone. Esim kone jonka täytyy käynnistyä jonkinlaisin väliajoin viilentyäkseen. En pysty ostaamaan tätä selitystä, koska naputus on ihan randomia – joskus siihen herää kaksikin kertaa yössä, joskus ei moneen yöhön peräkkäin. Musta tään täytyy olla ihminen.

    Tykkää

 2. Nauhoittavan kamera pihalle, joka luura kenellä on valo siihen aikaan. Se ei vaan taida olla ihana laillista. Tai sitten vuorottelette muutaman naapurin kanssa vahtimassa pihalla sitä valoa.
  Meillä hissi pitää tuollaisen naputuksen, mutta se ei kestä kuin muutaman sekunnin eikä ole niin kovaääninen, että siihen heräisi.

  Tykkää

  1. Aaaa valo. Nyt on semmonen tilanne että pihalle ei pääse – remppa. Melko siisti idea muuten! Mutku se ei naputa joka yö…

   Tykkää

  1. Meinaat että ois uusi ihminen? Ei oo. Oli jo viime talvena. En jaksa muistaa milloin tuli, mutta varmaan jo viime vuoden puolella.

   Tykkää

  1. Tähän todennäköisesti pitää mennä. Kaikkia vituttaa (FB-ryhmä) mutta mitään ei oikein keksitä. Hallituksen pj on äskettäin leskeytynyt ja hoitaa nyt taloyhtiön asioita tosi innokkaasti, ja on myös yksi naputukseen heräilijöistä. Se voi olla, että lappu on jo printterissä :-)

   Kiitos!

   Tykkää

   1. HA! Olin niin oikeessa! Siellähän se oli kirjoittamassa viestiä jaettavaksi kaikille, samaan aikaan kun me kirjoiteltiin näitä! :-D Lisäsin viestiin pienen briiffin englanniksi, siltä varalta että ääliö ei olisi paikallisia.

    Tykkää

 3. Haiseeko missään ”pössy”? Tässä talossa alan harrastajat hoitivat puutarhaa öiseen aikaan…
  Tai sit joku mentaalitapaus tykkää vaan vaihtaa sitä taulun paikkaa just yöllä.

  Tykkää

  1. :-D Ei haise… Ite en ole poltellut mutta tunnistaisin kyllä hajun (kaverit…)
   Hyvä huomio muuten, pistän kumminkin korvan taakse. Joku yöaskarteluhan tässä on kyseessä.

   Tykkää

 4. Jotain tyyppiä pidetään vankina ja se morsettaa teille avunpyyntöjä? T. Naukulan Neiti Marple

  Tykkää

  1. Jaa sielläkin luetaan dekkaria (mulla on Nero Wolfe uusintakierroksella).
   Tällä on kovin yksiviivainen käsitys morsetuksesta. Suppea suorastaan. Ei saa selvää!

   Tykkää

 5. Ja olette varmoja, että tulee sisätiloista? Meillä kuului entisellä kämpällä näin kevät- ja kesäaikaan aina silloin tällöin hyvin erikoinen trrrrrrrrrrrrr. Silloin tällöin, ihan sattumanvaraisesti. Se oli tikka, joka pärisytti naapuritalon palotikkaita! Ihan kuulosti siltä kuin olisi omassa talossa joku ilmastointi tai joku pärähtänyt välillä.

  Tykkää

  1. Mietin tuota eläinhommaa hetken aikaa jo aikaisemmin, mutta ei. Ei linnut mellasta juurikaan yöllä, eikä varsinkaan talviöinä (tätä on ollut siis jo viime talvenakin).
   Yhtiökokouksessa monikin oli paikallistavinaan ääntä mun asunnon tasolle tai korkeammalle, mutta toisaalta yksi hermonsa menettänyt asuu ekassa kerroksessa, eli olipa äänen lähde missä korkeudella tahansa, niin tosi hyvin kuuluu.

   Hallituksen pj on tänään jakanut laput tästä asiasta joka asuntoon. Suomeksi JA englanniksi.

   Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s