Hummeri

Leffahan voi olla hyvällä tai huonolla tavalla pimee. Taannoin nostin Filthin näkemistäni top teniin, ja se on eittämättä myös pimeänsorttinen. Erittäin hyvällä tavalla. Mutta tänään katsoin jotain ihan omaa luokkaansa syövereissä: The Lobster. Tämä ei varmaankaan mene top kymppiin Filthin seuraksi, mutta tässä on niin paljon laatua, niin paljon subtekstiä, niin paljon silmiä pyöräyttävää ja kikatuttavaa… PIMEYTTÄ. Herkullista, häiriintynyttä, satiirista pimeyttä. Todella toivon, että tää menisi isoimpiin kaupunkeihin, ja että tää ostettaisiin kirjastoihin ja että tää säilyisi leffateatterissa edes muutaman viikon.

”Easily the weirdest film you’ll see all year”. ”An Absurdist Screwball Comedy”. Lukekaa katsoja-arvostelut täältä, jos ette mua usko. Noi sanookin paljon paremmin, koska niillä on tarve sanoa imdb:ssä.

Ainoa syy, miksi en mene katsomaan tätä uudestaan: ehkä hiukan liian pitkä. 2 tuntia 19 minuuttia. Kaksi tuntia olisi riittänyt. Toisaalta, ennen kuin leffa loppui, tiesin ”Tämä loppuu tähän kuvaan ja tähän asetelmaan.” Ja niin loppui. Epäkonventionaalisesti, eli justiinsa sopivasti.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Hummeri

  1. What we do in Shadows, Nice Guys, Wrong Cops ja Cloverfield on mun viime ajan suosituksia. Näistä hauskoja on ekat kolme.

    Tykkää

    1. What we do in the shadows on mun SUURsuosikkeja, omassa hyllyssäkin jo. Nice Guys oli pikkasen vaille, ei ollut ihan niin hyvä kuin oletin. Wrong Cops ja Cloverfield, en tunne.

      Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.