Florencet

Katsottu kaksi Florence Foster Jenkins -aiheista pätkäystä: Marguerite jo keväällä ja Florence nyt äsken.

Merkillisten, merkittävien ystävieni ansiosta rouva F J on ollut mulle tuttu jo opiskeluajoista lähtien, ja olen omistanut vuosia hänen levynsä (en enää, karsittu pois). Käsittämätön tyyppi, mutta sellaiseksihan se elämä voi mennä, jos on rahaa taskut pursollaan. Voi toteuttaa intohimoaan paljon välittämättä huihai ja kelle kuuluu.

Kumpikin Florence-leffa oli tarpeeksi ihana ja tarpeeksi uskollinen sille mistä lähdettiin. Näin jälkeenpäin ajatellen ehkä Margueritessa on kuitenkin parempi draaman kaari. Siellä ei ollut Hugh Grantia ja Meryl Streepiä, jotka korvaa kyllä vaikka kaari ei nyt niin ehjä olisikaan – joo, ömeriiccalaisten versio oli musta vähän kuin pätkistä koottu. Ranskalaisten piti panostaa vähän toisella lailla. Tosin, täytyy sanoa että ranskisversion pianistista Cosme McMoonista mulla ei ole mitään muistikuvaa, kun taas jenkkien vastaava hahmo ei heti unohdu.

Foster Jenkins on sikäli outo hahmo, että onko mahdollista, ettei musiikkia rakastava ihminen huomaa, ettei osaa ollenkaan laulaa? Siis OLLENKAAN. Vai onko tässä nyt vain pikkasen heilahtanut täti? Kaikki hänen varakkuudestaan hyötyvät siinä ympärillä toki suojellen antoivat Florencen mellastaa ja tehdä itsestään ja heistäkin itsestään naurettavia. Mutta voiko edes läheisten tuki peittää tervepäiseltä ihmiseltä hänen oman täydellisen lahjattomuutensa? Vaikea sanoa. Eri maailmanajat, eri meininki. Tätä oli markkinoitu ehkä liiankin lupaavasti komediana. On se sitäkin, mutta onhan tämä myös kauttaaltaan aika surullinen keissi tämä täti.

Kummankin leffan voi katsoa ilman suuria tuskia. Ei kuitenkaan herätä himoa nähdä toiseen kertaan.

Marguerite-dvd on muuten jo kirjastossakin.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Florencet

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.