Nappas!

Meinaan kehua täs paria leffaa, mutta ekana tarttee sanoa toisesta kulttuurielämyksestä. Kävin TukkaJukalla lyhennyttämässä pehkoa – nyt kun hiuksia lähtee enemmän, niin on fiksumpaa pitää lyhyempi tukka – ja siinä pöydällä oli Fingerpori-kirja. Tartti kyllä hymyillä ihan hampailla kun tempaisin kulttuurit siinä muun touhun lomassa. Monasti hauskaa ollut parturissa ennenkin, mutta kyllähän tää keikka oli oma itsesä :-D

Eilen mulla oli lippu valmiina klo 18 alkavaan leffaan (Night Visions) mutta päivä näytti tyhjältä, niin vilkaisin Finnkinon tarjontaa. Apua, ainakin neljä leffaa jotka on pakko nähdä! Aloitin ihan vaan jostain ja menin iltapäivästä kattoo The Accountantin. IMDB tarjoilee 7,7/10 joten ei se nyt ihan kakka voi olla. Etenkään kun Ben Affleck. Eikä varsin kakka muutens ollutkaan! Toimintajännärin ja draaman välissä mennään, ja Affleckin hahmokin on jotain supersankarin ja tavallisemman sankarityypin väliltä, lukuunottamatta hahmon autismipiirteitä. Ne on taas ihan oma lukunsa tässä tarinassa.

On nykyaikaa, on takautumia ja mennään paria kolmea tarinaa rinnakkain. Ei tarvinnyt tuijotella kelloon. Kiinnostavaa sutinaa riitti joka minuutiksi. Affleckin lisäksi mieli tekisi mainita J.K.Simmons, mutta muuten castaus oli mulle aika yhdentekevä. Anna Kendrick, en edes tajua. Aina yhtä hömelö eikä osaisi näytellä oikealle eikä vasemmalle.

Lueskelin joitain arvosteluja jälkeenpäin. Kumman monet olivat sitä mieltä, että loppupuolen pahisten tappaminen vei hyvää leffaa alaspäin ja oli jotenkin muka liian suoraa. HAH, ETTE VAAN TAJUU! Tottakai pahikset pitää tappaa heti kun ne näkee, pam nappi otsaan! Ehkä mennäänkö kymmenissä- vai sadoissatuhansissa sellaisia leffakohtauksia, joissa osapuoli jää selittämään toiselle nyssää kuolet, koska siks, ja sit tietysti se toinen kerkee keksiä jonkin pelastuksen. Ei tässä. Suoraa toimintaa. Tykkäsin. Pam!

Ehdin syödä välissä, sitten toiseen teatteriin nostalgisissa toiveissa: Jyväskylän meininki: A Punk Documentary. Toimi! Voi Night Visions, mitä aarteita välillä tarjootkaan!

Tässä mentiin siis Jyväskylän punkkia ihan sieltä alusta saakka – kun olin itsekin vielä Jkl:ssä opiskelemassa ja myöhemmin Lutakossa vapaaehtoistyövoimana. Tuttuja nimiä ei juurikaan ollut, koska enhän mä punkkareita silleen tuntenut. No, SE:n Yari. Mutta joka kerta kun mainittiin Ilokivi tai Lutakko, sydämessä helähti :-)) Paljon haastatteluja! Hyvän dokkarin oli tenavat tehneet. Eikä tarvinnut isoa koneistoa tai isoja rahoja, kyllä sitä voi tehdä, kun lähtee vaan tekemään hyvän porukan kanssa. Onnittelut!

Se oli mun ainoa Night Visions tänä vuonna. Paria muuta elokuvaa kyttäilin, mutta se oli se kova lumisadepäivä, raskas liikkua, en sitten viittinyt. Saahan nuo dvd:nä jos jäi vaivaamaan.

2 vastausta artikkeliin “Nappas!

  1. Olen asunut Jyväskylässä vuodesta 2003, enkä ole koskaan käynyt Ilokivessä millään asialla (tai no, saattaa olla, että kerran taisin käydä ruokalan eteisessä, kun kaveri oli syömässä siellä). Tämä on näitä, joilla saisi en oo koskaan -pelissä pisteen :-D

    Lutakossa taas olen käynyt monesti. Siellä viihtyy. Hyvää musiikkia ja taatusti hyvä meininki. Mukavat ja fiksut ihmiset.

    Tykkää

  2. Joo, Lutakossa pyörin järjestysmiehenä (miehenä, tsihii) ja oli se välillä vähän jännää kun piti kattoo umpikännisiltä kiihkeiltä papereita K18-alueen rajalla. Mut ei se mitään, lavajärkkärinä vasta kovaa ois ollut. En joutunut; veikkaan että eivät tykänneet laittaa naisia moiseen.

    Tykkäsin kyllä kovasti kans Lutakosta, JA Ilokivestä JA omasta kapakastamme Rentukasta. Aika aikaa kutakin ja aika kultaa muistot. Ei se pelkkää juhlaa ollut, sekään aika.

    Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s