En taas tajua, miksi tehään huonosti

Yks mitä en tajua, on tää Excelin jatkuva väärinkäyttö. Oli lomake mikä tahansa, niin se on tehty Exceliin.

Excel on LASKENTAOHJELMA. Iso ja rankka sellainen! Niinku, NUMEROITA. Se EI OLE TEKSTINKÄSITTELYOHJELMA. Mutta Excelin väärinkäyttö on levinnyt niin laajalle ja ollut kaikkien mielestä tosi ok jo niin monta vuotta, että turha tästä enää mitään valittaa. Tekstinkäsittelyyn olis toi yks Word myös, mutta kun ei jostain syystä kelpaa. Ihan kuin Wordissä ei saisi niitä samoja taulukoita ja rivejä ja sarakkeita kuin Excelissäkin.

Vituttaa silti, vaikkei tuolle nyt enää mitään voi.

Ja sitten se Excel-lomakkeitten täyttö. Voi luoja mitä paskaa. Just eilen sain taas kokemuksen siitä, miksi pitää koko ajan painaa save, save, save, vaikka fiksummin tarjottu lomake ei herättäisi hysteriaa. Ehkä siinä onkin just se, että ei saa olla liian helppoa eikä liian fiksua, koska… jaa, en tiedä. Koska ihmiset saattais huomata, että kylläpä meille syötettiin taas paskaa aika monta vuotta?

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “En taas tajua, miksi tehään huonosti

  1. Se on monelle vaikeempaa tehdä ne täytettävät lomakkeet exceliin. Wordissa pitää vähän osata, mut excelissä vaan pomppia ruudusta toiseen.
    Yksi syy voi olla myös se, että excelistä on helppo siirtää dataa automaattisesti muihin ohjelmiin ja järjestelmiin.

    Liked by 1 henkilö

  2. Minä taas väärinkäytän exceliä siksi, että teen asioista koonteja (sis. numeroita ja sanallisia selostuksia), eikä wordiin saisi mitenkään niin paljon sarakkeita. Ei sovi, ei mahdu. Sitten toki käännytään wordin puoleen, kun alkaa sopia ja mahtua. Ja sitten tietysti joskus pitää saada siirreltyä asioita toisiin ohjelmiin, kuten Päivi tuossa sanoikin.

    Lomakkeet excelissä on kyllä usein aika kamalia, mutta siinä on se etu, että samaan tiedostoon saa useamman samaan asiaan liittyvän lomakepohjan eri välilehdille (esim. alku- ja lopputilanne, eri kuukaudet tms.).

    Liked by 1 henkilö

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.