Valivalikahvi

Turhaan mä tänne valitan, kun ei tässä voi kukaan auttaa. Mut omapa on blogini.

Olen juonut kahvia lapsesta saakka. Joskus yli/alle nelikymppisenä kypsyin koko hommaan, kahvi ei enää vaan maistunut. Sitten tuli tummemmat paahdot, ja kaverin luona kahvitellessa hokasin pressopannun edut. Maku! Suodatinkahvi jäi siis pois kotivalikoimasta. Join taas kahvia, koska pressokahvi ei ollutkaan tylsää.

Nyt olen taas vähän niinkus jumissa. Tavallisen kaupan tummat tekee mahan kipeäksi (vaaleista ei puhettakaan, hyik). Luulin löytäneeni uuden rakkaan Starbucksin Espressosta. Vaan ei, liian käryytettyä on se. Starbucksin Verona ja Sumatra – tummat – taas on muuten vaan pahoja.

Parhialalla on vitospaahdon Colombiaa, joka on pehmeää ja tummaa. Ja kallista. Mutta sitä sentään voi juoda, mikä on tietysti etu, kun kahvista puhutaan.

Mun keittiöön ei oikeastaan mahdu konetta (vaik P kovasti suositteli). Ja mitä sitten kun ostaisin koneen ja toteaisin, että samaa jaskaa, turhaan ostin?

Ha-lu-ai-sin hyvää kahvia. Aamulla kotona ja iltapäivällä töissä. Mikään esim. makusiirappi ei tee taikaa, jos kahvi alunperinkin on kelpaamattoman makuista.

Miten tää on voinut mennä näin hankalaksi?

EDIT Voi olla, että Sumatra onkin ihan siedettävää, kun siihen lykkää makeutusta tarpeeksi. Mut katotaanpa taas, kuinka pitkään.

9 vastausta artikkeliin “Valivalikahvi

   1. Jaa, arvasit :)
    Tein just iltapalaksi pari palloa jäätelöä, ihan tavis vaniljaa ja lurautin espresson verran vahvaa N -kahvia päälle suoraan koneesta. Että oli nam!

    Liked by 1 henkilö

 1. toinen herkkäpötsi täällä on jo pari vuotta vannonut aeropressin nimeen. airbnb-majoitettavia varten huushollissa on pakko pitää myös sumppiautomaattia, mutta pressiin verrattuna se tekee täyttä kuraa. – meiltä voisit saada tötterön testiin, jos kiinnostut.

  http://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/kahviakatemia-valmistus/aeropress

  vaikka kundi tuossa väittää että kerralla saa vain kupillisen espresson-vahvuista nannaa, määrän voi iisisti tuplata.

  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/37497/dbgxs/Aerobie-AeroPress-kahvinvalmistuslaite?gclid=Cj0KEQjwrsDIBRDX3JCunOrr_YYBEiQAifH1FkNV-bliF13xPhYZc0rQF5dL_fP_EGTkwGUVooaoabAaAmWY8P8HAQ

  Tykkää

  1. Aru, kiitos, oon maistanut teillä. Oli ihan hyvää, mutta en mä ala jauhaa kahvia kotona. Tms. Koitan nyt rämpiä eteenpäin tuolla Sumatralla, se menee kun laittaa tarpeeksi makiaksi.

   Tykkää

 2. ööö, ei sitä tarvikaan jauhaa!

  toi juippi vaan hifistelee. ei tosiaan tarvii punnita ja mitata noin neuroottisesti, meillä kaadetaan murua pönttöön, kostutetaan, annetaan ihan pieni hetki vetäytyä, hulautetaan höyryävää vettä päälle, sekoitellaan noin 20 sekkaa ja painetaan mäntä alas. aikaa kuluu yhteensä kolmisen minuuttia.

  kaffen mausta sulla tosiaan omaa havaintoo. – pressopannullahan saa kans aika hyvvee, mut tällaiselle syöpämuidulle sikäli pahhaa, että suodattamattomuuden takia tulee karsinogeenit
  kaupan päälle.

  Liked by 1 henkilö

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s