Tolokku

En jaksa vääntää politiikasta täällä, mutta pari asiaa.

Sauli sanoo, että olisi tuon hallituksen voinut kaataakin. Nimenomaan. Näyttää suhmuroinnilta ja selänrapsuttelulta, että hallitukseen yhtäkkiä ponkaiseekin joukko ukkoja ilman puoluetta. Kaikken selvin olisi ollut järjestää vaalit hallituksen hajoittamisen jälkeen. Lähtis puhtaalta pöydältä. Vaan ei. Kun sulle-mulle ja omasta pallista kiinni lujaa. Ketään noista ei kiinnosta muu kuin oma valta ja mahdollisimman paljon rahaa mulle-mulle. Paskat ne tästä maasta tai kansasta välittää.

Toinen asia: ”tolkun ihminen” on turhaan ja ilkeästi alistettu toiselta suunnalta rasistiksi, toiselta suunnalta suvakiksi. Kuitenkin aito tolkun ihminen on olemassa, ja siitä puhuu Pekka Haavisto tässä:

Rikollista toimintaa ei hänen mukaansa Suomessa pidä suvaita.

”Turvapaikanhakijoita sympaattisesti katsovilla tulisi olla mahdollista sanoa, että naisiin kohdistuvaan väkivaltaan Suomessa pitää säilyä nollatoleranssi, ja väkivaltaan tai muihin rikoksiin syyllistyneillä kielteinen turvapaikkapäätös on odotettavissa.”

Haaviston mukaan maahanmuuttokriittistenkin leirissä on ihmisiä, jotka hyväksyvät täysin työperäisen maahanmuuton ja sen kasvattamisen.

”Olisi hyvä, jos myös kentän keskellä voitaisiin käydä keskustelua ja vaihtaa näkemyksiä – ei vain kentän laidoilla.”

Asioista pitää voida puhua. Mikään ei ole maahanmuutossa, pakolaisvirrassa ja paperittomissa niin yksioikoista kuin sen mielellään haluaisi olevan, jotta voisi muodostaa jämäkän mielipiteen puolesta/vastaan. Aina on se ”niin, mutta” joka tolkun ihmisen olisi otettava puheeksi.

EDIT! Jumankekka, tää muija tässä vie sanat suoraan mun suusta; HS 19.8.

EDIT2 Kylläpä viikonlopun Hesari nyt lykkää asiaa hivotellen:

Mainokset

9 vastausta artikkeliin “Tolokku

  1. Jätä tää kommentti filtteriin, jos haluat, sinne se kumminkin aluksi päätyy :-) Pari huomiota kuitenkin tuosta viimeisimmästä jutusta.

   1) ”Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on kiistänyt keskustelun aikana moneen kertaan sen, että hallituksessa olisi jo ennen perussuomalaisten puoluekokousta runsas viikko sitten alettu suunnitella toimia sille varalle, että puolueen johtoon nousee Jussi Halla-aho.” ”
   -> Niin vissiin. Että ihan vaan henkeä pidättäen odotitte mitään spekuloimatta? Käsi ylös joka uskoo. Yksi siellä peräpenkissä? Eikun se taisikin olla nenänkaivuuta.

   2) ”Ben Zyskowiczin (kok) mukaan ennen perussuomalaisten puoluekokousta eduskunnan remonttimiehetkin olivat kuulleet kaikenlaisia huhuja, mitä tulee tapahtumaan, jos Halla-aho voittaa. ”
   -> No nyt kuulostaa jo uskottavammalta.

   3) ””Prosessia voi arvostella, mutta me vedimme selkeän rajan arvopohjalta siihen, miten Suomessa suhtaudutaan ihmisarvoon, demokratiaan ja universaaleihin arvoihin”, Orpo sanoi. Hän nimitti Uutta vaihtoehtoa ”tolkun ihmisiksi”.”
   -> Siis näiden Uuden vaihtoehdon porukoiden ja halla-aholaisten erohan on siinä, että uudetvaihtoehdot käyttää poliittisesti korrektia kieltä ja halla-aholaiset töräyttelee asiansa kiertelemättä. Kai nekin jonkun mielestä tolkun ihmisiä on. Jokainen on jonkun mielestä tolkun ihminen.

   4) ””Tehdyn ratkaisun seurauksena hallituksella on nyt kaksi vuotta aikaa jatkaa talouden tervehdyttämistä. Emme halunneet vaarantaa tätä kehitystä”, Sipilä sanoi.”
   -> Ei vaan ette halunneet vaarantaa omaa pääministeriyttänne. Vaalien jälkeen Kepu tuskin olisi ollut pääministeripuolue. Veikkaan, että jopa Kokoomukselle uudet vaalit olisi kelvanneet.

   Mutta ei sillä, ihan kelpo draamaahan tämä ollut on. Olkoon niin käsikirjoitettua kuin tahtoo :-D

   Tykkää

 1. Mie en oikeasti tajua, miksi nää aina jää filtteriin!

  Hyviä pointteja. Mua harmittaa ihan hirveästi, että ”tolkun ihmistä” tahrataan mennen tullen, nyt jo Orpokin nimittelemässä rasseja tolkullisiksi. Ei hyvänen aika. Twitteristä luin ekan kelpoisan määritelmän tolkun ihmiselle: ymmärtää ideaalin ja realismin eron. On siis arkijärkinen, jep? Ja tämähän ei kellekään käy.

  Joo, monitasoista draamaa on herrat ja narrit järjestäneet, ja tässä vielä riittää pitkälle syksyyn toivon mukaan :-D

  Tykkää

  1. Kun niiden hyvien käsikirjoitusten perään huutelit tuossa taannoin, niin tässähän sitä olisi siementä jollekin, joka osaa kirjoittaa. :-D

   Tolkku. Meilläpäin tolkun ihmisiksi on tavattu sanoa nimenomaan niitä, joilla on arkijärkeä. Ei kouhoteta mistä vain asioista suureen ääneen ja eletään ylipäätään niin kuin kalustetuissa huoneissa tapana on, niin että huoneet myös pysyy kalustettuina. Mutta ei kyllä enää voi sanoa ketään tolkun ihmiseksi…

   Liked by 1 henkilö

 2. Tolkun ihminen on meikäläisen näkökulmasta henkilö joka ei tee maailmankatsomuksestaan kiveen hakattua uskontoa, vaan jättää aina tilaa järkiperäiselle kyseenalaistamiselle. Uskonnoksihan näyttäisi kelpaavan ihan mikä tahansa poliittisesta kannasta oikeaoppiseen imetykseen…

  Liked by 1 henkilö

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.