Paska juhannus

Vituttaa, ettei joka juhannus voi olla tällainen. Usein on niin kylmää, etten viitsi edes lähteä kotoa. Nyt laitoin päälle pitkät hihat ja nahkatakin ja huivin, ja ajattelin että tarkenen. Vitut. Kavereilla oli s-puutarhassa tupa täysi, en viittinyt jäädä notkumaan kun olin tullut sinne yllättäen ja kutsumatta. Menin kentälle syömään muurinpohjalettua (ainoa hyvä asia koko illassa) ja jäin odottelemaan kokon sytytystä ja kavereitten saapumista. Ainahan kokko on ollut kahdeksalta. Perse. Oli siirretty yhdeksään. Mulle riitti siinä kohtaa, lähdin takaisin kotiin. Olis ollut edes tarpeeksi päällä, mutta kun ei vaan voi ymmärtää, miten pakkanen on kesälläkin!

Tota odotellessa
Tottakai paksut pilvet, onhan juhannus
Lettu- ja hinajamies. Kiva.

En halua enää ikinä mennä siirtolapuutarhaan juhannuksena. Pitää keksiä jotain muuta.

Mulle on viime aikoina sattunut tuhkatiheään näitä juttuja, että jokin ei ala oikeasti ajallaan (tai kuten nyt, silloin kun luulin alkamisajan olevan) ja sitten vaan lähden pois. En ehdi varmaan kokea mitään tänä kesänä, kun aina vaan lähden pois. Mutta kun mä en jaksa sellaista vekuttamista ja säätämistä ja odottamista! Asioiden pitää edetä! Haudassa ehtii sitten odotella. Tai mihin sitä itsekukin ny ripotellaankin.

Mainokset

4 vastausta artikkeliin “Paska juhannus

 1. Ai niin, piti laittaa jo aamulla tämä. Aamutjoffee hörppiessä katsoin puistoon ja siellä oli n. 6.45 joku sankari keräilemässä tölkkejä, joista sitten siemaili ns. pohjat. Tölkki piti tietysti heittää takaisin nurtsille. Ehkä oli keräystölkki, ehkä ei, mutta eipä se hirvittävästi mandoliinidarraan auta, jos kaljakaubamaja aukeaa vasta kell 9.00. On tää urpaani elämä niin siistii.

  Liked by 1 henkilö

  1. Piti ihan googlata mikä juuri on mandoliinidarra. Mää olen niin pihalla näistä nykyajan termeistä :-D

   Minä taas näin eilen aamuna vähän jälkeen kuuden jonkun veikkosen nukkumassa penkillä tienlaidassa (seitsemän jälkeen se ei siinä enää ollut) ja tänä aamuna joskus puoli seiskan maissa kolme nuorta henkilöä vielä eilisillä silmillä liikkeellä ja varsin möreä-äänisenä. (Lisäksi vastaan tuli tyttö, joka oli juoksulenkillä, ja joka olisi kipeästi tarvinnut kunnolliset urheiluliivit, mutta se ei liittyne juhannukseen.)

   Halloweenin jälkeen on kaikkein parasta. Silloin tulee vastaan sen näköistä sakkia, että todellakin on elävien kuolleiden yötä vietetty, eikä ihan varmasti aina tiedä kumpaan hiippakuntaan sitä niinkuin nykyään kuulutaan. Uudenvuoden aamuna ei useimmiten näy kuin korkeintaan vanhoja pappoja aamukävelyllä, ja jäniksiä.

   Aikaisin heräämisessä ja uloslähtemisessä on kyllä se etu, että näkee kaikenlaista.

   Liked by 1 henkilö

  2. Vau. Mitä tähän nyt voi ees sanoa? Kylmähän tuolla on yötä olla, eikä se paljon parantune aamua kohtikaan. Tämmönen kesä.

   Tykkää

 2. Niiiiin ja saattaapi olla, ettei eilen vielä ysiltä ollut mikään kauppa auki. Saa siinä tölkinpohjia ryystää rauhassa jokusen aikaa.

  Tykkää

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.