Kohti valoa

Jotain mitä en uskonut näkeväni: elokuva kuvailutulkista. Itsehän olen moisen koulutuksen käynyt 2005, mutta kun ei se toiminta alkanut vauhdilla, niin en sitten jaksanut odotella. Nyt kolmetoista vuotta myöhemmin toiminta on jo ihan tiedossa monessakin keskeisessä instanssissa kuten SES tai YLE, mutta edelleen siviilit ei juurikaan tiedä. Maailmallahan tää on ollut iso bisnes jo vuosia ennen kuin meillä herättiin kouluttamaan.

ENIHAU.

Leffan nimi on Kohti valoa, joka viittaa vähintäänkin elokuvan lopussa lupaavaan rakkaustarinaan, mutta aurinko ja varsinkin laskeva aurinko on monessa mukana. Misako on treenaava kuvailutulkki. Hänellä on pieni näkövammaisista muodostuva tuomarointiryhmä sekä näkevä ohjaaja, jotka omilla kommenteillaan virittävät Misakon suoritusta paremmaksi. Ryhmässä on erityisen tiukka Nakamori-san, jonka historiaa ja nykyhetkeä päästäänkin lähemmin katsomaan. Misakolla on omat surulliset muistonsa, samoin Nakamorilla, näihin tutustumme samalla kuin Misako ja Nakamori tutustuvat toisiinsa hitaasti mutta väistämättä, koska näyttää siltä että Misako tässä ei anna periksi.

Katsojat: parikymmentä. Suurin osa naisia. Mieli teki huutaa pieni galluppi leffan jälkeen ”anteeks, mutta ketkäs kaikki täällä on kuvailutulkkeja?” ja taatusti olis kymmenen tassua noussut. No, en huutanut. Lopputekstit japaniksi, turha niitä on katsoa.

Hassua kyllä, taas tässä on elokuva joka varppina kiinnostaisi hierojaani (näkövammainen), mutta japani… Tuollahan pyörii se toinenkin suoraan näkövammaisuuteen liittyvä Mademoiselle Paradis (Licht), jossa taas edetään ranskalla ja saksalla. Olispa italia tai englanti, niin sojona lähtisi hänkin katsomaan. Vaan ei näillä kielillä.

PS. Jos ei kymmenen kilon katoamista muuten huomaisi, niin Kinopalatsin penkissä istuessa kyllä :-D

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Kohti valoa

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.