Taas silmät selällään ja suu auki

Niin onnellinen olen siitä, että välillä tulee silmien eteen täysin pimeitä leffoja, kuten vaikka nää Lanthimosin The Lobster ja The Killing of a Sacred Deer. Samaan ämpäriin tipahtaa nyt teattereissa pyörivä, ruotsalaisten tekemä Raja. Kävin edellisenä päivänä (siis toissapäivänä) katsomassa A Star is Born ja se oli haihtunut päästä jo ennen kuin ehdin teatterista ulos. Rajan katsoin eilen, ja edelleen muistan sen. (Kuten näköjään nuo Lanthimoksetkin…)

Raja kävi Cannesissa voittamassa Un Certain Regard -sarjan ja on Ruotsin ehdokas Oscareiden ulkomaisten leffojen sarjaan. Arvostelut hiissaa kahden ja viiden tähden välillä. Rajassa on mm. absurdein panokohtaus ikinä. Ja mies synnyttää aina silloin tällöin ihmisvauvan näköisen jutun, joka ei kuitenkaan ole vauva. Suomessa kuulemma asuu peikkoyhteisö. Tätä rataa. Huomasin taas leuan loksahtavan kohti polvia ihan itekseen, ja välillä ajatuskuplassa leijui ”mithä vithua??!” mut silleen hyvällä tavalla :-D Mutta hyvä että salissa on pimeää, mun ”häh?!”-pantomiimit saattaisi kerätä turhaa huomiota valoisassa.

Vähän liian pitkä, vaikka onkin ”vain” tunti ja viiskyt. Muuta negaa en huomannut.

Teatterista ulkoistuessa oli mitä lempein lämmin ilta – lokakuussa! Mun lapsuudessa Itä-Suomessa näihin aikoihin satoi ensilumi.

Sisään vaan, on siitä isompikin tullut!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.